Gordana Đurović na čelu liste SDP - Pozitivna?

Đurović se ranije, prema nezvaničnim informacijama, u nekoliko navrata na sjednicama Vlade sukobila sa Roćenom i Lukšićem
120 pregleda 0 komentar(a)
Gordana Đurović, Foto: Boris Pejović
Gordana Đurović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2014. 07:51h

Profesorica na Ekonomskom fakultetu i bivša potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih integracija Gordana Đurović mogući je kandidat za nosioca liste Socijaldemokratske partije(SDP) i Pozitivne Crne Gore u Podgorici, saznaju “Vijesti” u krugovima bliskim ovoj koaliciji.

Đurović sinoć nije željela da komentariše tu informaciju.

Funkcioneri SDP i Pozitivne, koje su kontaktirale “Vijesti”, nijesu kategorički ni potvrdili, niti demantovali tu informaciju. Čelnici SDP i Pozitivne su najavila da će do kraja ove sedmice objelodaniti ime nosioca liste na izborima u Podgorici.

Đurović je od 2004. do 2006. bila ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije, da bi u novom mandatu obavljala funkciju potpredsjednika Vlade za evropske integracije, do 2009. Na funkciji ministra za evropske integracije bila je do kraja 2010, kada je na funkciju premijera došao Igor Lukšić i resor evropskih integracija pripojio vanjskim poslovima koje je vodio Milan Roćen.

Đurović se ranije, prema nezvaničnim informacijama, u nekoliko navrata na sjednicama Vlade sukobila sa Roćenom i Lukšićem, koji je tada bio ministar finansija.

U Vladu je ušla kao nestranačka ličnost koja je uživala veliku podršku civilnog sektora i blagonaklon odnos dijela opozicije. Vremenom je sve češće iznosila stavove identične vrhu DPS-a i Milu Đukanoviću, da bi postala jedan od najvećih kritičara civilnog sektora i propagatora vladajuće politike.

Dugo vremena, prema svim istraživanjima javnog mjenja, bila je najpopularniji ili jedan od najpopularnijih ministra u sve tri vlade.

Đurović sinoć nije željela da komentariše informaciju da će biti nosilac liste SDP-a i Pozitivne

Bonus video: