Lekić: Vraćamo se samo ako Đukanović kaže da će DPS podržati izborne zakone

"U međuvremenu mi nećemo biti u parlamentu, preuzimamo tu odgovornost i istrajaćemo"
0 komentar(a)
Demokratski front, Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Demokratski front, Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 25.02.2014. 09:04h

Demokratski front vratiće se u parlament samo ukoliko DPS i Milo Đukanović saopšte da će glasati za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, poručili su čelnici DF-a na tribini u Kolašinu.

“U međuvremenu mi nećemo biti u parlamentu, preuzimamo tu odgovornost i istrajaćemo. Nećemo biti dekor simuliranju demokratije. Kad smo među vama mi smatramo da smo u parlamentu. Narednih dana ćemo zajednički s našim članstvom i simpatizerima utvrđivati sljedeće poteze“ kazao je Kolašincima lider DF Miodrag Lekić.

Prema riječima Predraga Bulatovića, DPS sprema još jednu izbornu prevaru. On smatra da je „najjača opoziciona snaga van parlamenta“: „To nije politička šminka već uvod u duboku političku krizu. Neki analitičari procjenjuju da će samo DF imati posljedice od totalnog bojkota, ukoliko nas ne podrže ostali. Mi ne pravimo političke trikove. Naša odgovrnost je da pokušamo da riješimo krizu ili da je radikalizujemo. Radikalizacija podrazumijeva korištenje svih političkih demokratskih sredstava, kojima DF raspolaže“.

Goran Danilović je naveo da je jedino DF kadrovski i organizaciono sposoban da promijeni vlast. „Organizacija DF na terenu je impresivna i mi se ne plašimo konkurencije. Istraživanja kažu da imamo najistrajnije i najstabilnije biračko tijelo.

Nebojša Medojević kazao je da će Crna Gora bankrotirati, ukoliko uskoro ne dođe do promjena. Uz podsjećanje na nova zaduženja Vlade, on je kazao da sve relevantne međunarodne finansijske ustanove našoj državi već odavno „zvone za uzbunu“. D.Š.

Bonus video: