Pozitivna: Prijetnje Jeleni Božović neprihvatljive

"Pored toga što se radi o apsolutno neprihvatljivom činu političkog zastrašivanja, ovo dešavanje nažalost dodatno podgrijava sumnje u kredibilnost izbornog procesa"
82 pregleda 4 komentar(a)
Pozitivna CG, Foto: PCG
Pozitivna CG, Foto: PCG
Ažurirano: 24.02.2014. 20:39h

Pozitivna Crna Gora najoštrije je osudila prijetnje smrću upućene kandidatkinji za odbornicu u beranskom parlamentu Jeleni Božović.

"Pored toga što se radi o apsolutno neprihvatljivom činu političkog zastrašivanja, ovo dešavanje nažalost dodatno podgrijava sumnje u kredibilnost izbornog procesa usred kojeg se biju poslanici, progone novinari, prijeti se kandidatima na odbornike i uopšte ljudima koji žele da otvoreno i nedvosmisleno izraze svoj politički stav".

Crna Gora je će uprkos svemu postati društvo jednakih šansi, ali da bi to se zaista i dogodilo mora stati bahatost vladajuće i dobrostojeće klase koja kreira atmosferu linča i progona za bilo koju vrstu neistomišljenika. U tom smislu zahtijevamo od nadležnih institucija da pronađu i oštro kazne one koji su prijetili Jeleni Božović, jer je prijetnja ka njoj, zapravo uperena ka svima onima koji slobodno misle bez obzira kojoj partiji pripadali", stoji u saopštenju.

Bonus video: