DPS: Priča oko izbornog zakonodavstva uskoro završena

On je naveo da se, kada je 45 glasova za zajedničku državu bilo jednako kao 55 glasova za nezavisnost, opozicija žalila na pravila
8 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Časlav Vešović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.02.2014. 17:22h

Demokratska partija socijalista (DPS) vjeruje da će priča oko izbornog zakonodavstva uskoro biti završena u Skupštini, kako bi se poslanici posvetili važnijim pitanjima.

Portparol DPS-a, Časlav Vešović, smatra da opozicija svu energiju troši žaleći se na izborna pravila umjesto da, kako je rekao, odgovornom politikom pokuša da se građanima predstave kao realna alternativa aktuelnoj vlasti.

Kako je kazao, očito da to ima efekta u podjeli našeg društva na teme koje smo kao demokratska država odavno prevazišli.

"I pored činjenice da su aktuelni izborni zakoni pisani po preporuci evropskih eksperata, usvajani i glasovima opozicije, a izborne procese relevantne međunarodne organizacije okarakrerisale kao demokratski i fer, opozicija uporno pokušava da pravilima kompezuje svoju politicku nemoć", rekao je Vešović agenciji MINA.

On je naveo da se, kada je 45 glasova za zajedničku državu bilo jednako kao 55 glasova za nezavisnost, opozicija žalila na pravila.

"Vjerujemo da će priča oko izbornog zakonodavstva uskoro biti završena u Skupštini i da ćemo se posvetiti važnijim temama, a ne da stalno preispitujemo zbog čega lošiji uvijek gube od boljih", zaključio je Vešović.

Bonus video: