Liberalna partija u Baru počela kampanju za lokalne izbore

Opštinski odbor LP Bar sa predsjednicom Nedom Dabović ugostio je predstavnike VVD liberalne stranke iz Holandije
3 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.02.2014. 15:09h

Liberalna partija (LP) počela je juče u Baru kampanju za lokalne izbore koji će se ovog proljeća održati u više crnogorskih opština.

Opštinski odbor LP Bar sa predsjednicom Nedom Dabović ugostio je predstavnike VVD liberalne stranke iz Holandije, Wouter Schroera, Ferdi de Langea i Jelleke van Rantwijk, a učesnicima skupa se obratio i lider LP Andrija Popović.

"Popović i Dabović su u razgovorima sa holandskim liberalima o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i problemima sa kojima se suočavaju crnogorske opštine i građani. Oni su iskoristili priliku da razmjenom iskustava i primjera dobre prakse u Holandiji, gdje su liberali vladajuća partija, doprinesu kreiranju kampanje LP za lokalne izbore koja će biti usmjerena na konkretno i realno rješavanje socijalnih, ekonomskih i infrastrukturnih problema građana svake lokalne uprave”, kaže se u saopštenju.

Oni su se, dodaje se, saglasili da će doprinos LP demokratizaciji crnogorskog društva, naročito u procesu evroatlantskih integracija i reforme društveno-političkog sistema, biti vrlo značajan i da liberali moraju ostati emancipatorska i progresivna snaga društva.

“Rukovodstvo LP i Mladih liberala dogovorilo je i dalju saradnju sa sestrinskom strankom liberala Holandije koji će snažno podržati sve aktivnosti LP u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: