SDP: Na našoj listi za izbore u Beranama nalazi se više od 37 odsto žena

Centralni Forum žena SDP bio je u radnoj posjeti opštinskoj organizaciji te partije u Beranama
65 pregleda 6 komentar(a)
SDP žene Berane, Foto: SDP
SDP žene Berane, Foto: SDP
Ažurirano: 22.02.2014. 16:58h

Socijaldemokratska partija (SDP) u Beranama zalaže se za veće učešće žena u političkom i javnom životu, i to dokazuje na sopstvenom primjeru, jer na izbornoj listi te partije ima više od 37 odsto žena.

Centralni Forum žena SDP bio je u radnoj posjeti opštinskoj organizaciji te partije u Beranama i obavio razgovor sa kandidatkinjama za odbornice sa izborne liste „SDP - možemo bolje“ i socijaldemokratkinjama iz Berana.

Predsjednica Centralnog Foruma žena SDP Mirel Radić-Ljubisavljević tom prilikom je podsjetila da je Forum žena prva ženska organizacija osnovana 1997. godine u okviru jedne političke partije u Crnoj Gori.

Prema njenim riječima, Forum ove godine obilježava 15 godina svog postojanja, uz poseban osvrt na, kako je navela, svoj dosljedan put u borbi za rodnu ravnopravnost, veću i ravnomjernu zastupljenost žena na izbornim listama, organima partije, kao i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na lokalnom i državnom nivou.

“Posebno je istaknuto je da se SDP Berane zalaže za veće učešće žena u političkom i javnom životu i da to dokazuje na sopstvenom primjeru, budući da na izbornoj listi ove partije ima preko 37 odsto žena ili 13 kandidata manje zastupljenog pola, pri čemu se već na drugom mjestu nalazi žena, Jelena Kastratović”, kaže se u saopštenju Foruma.

Forum žena SDP-a je na taj način su pokazao iskrenu posvećenost sprovođenju rodne ravnopravnosti u praksi.

“Forum žena SDP-a poslao je primjer ostalim političkim konkurentima da rodna ravnopravnost nije samo “žensko pitanje” već zahtjeva zajednički angažman i muškaraca i žena i njihovo partnerstvo, jer su prava žena integralni i nedjeljivi dio ljudskih prava”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Foruma, solidarnost, pravednost i jednaka zastupljenost muškaraca i žena neophodan je preduslov za ostvarenje moderne demokratije.

Bonus video: