Đukanović: Albanske stranke da očekuju drugačiji tretman

„Ne mogu nas istisnuti sa naše pozicije u državi, a od te naše pozicije, plašim se da će zavisiti njihovi određeni politički interesi“
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2014. 19:22h

Demokratska partija socijalista (DPS) nije podržala novi Zakon o izboru odbornika i poslanika zbog toga što nijesu usvojeni zakoni manjinskih partija, kazao je lider te stranke, Milo Đukanović.Kako prenosi Televizija Vijesti, Đukanović je, tokom posjete Bijelom Polju kazao da u DPS-u ne žele da se Crna Gora vraća u neka prošla vremena.„Ne očekujete, valjda, da danas donosimo zakone gdje ćemo ignorisati ono što su interesi manjina u Crnoj Gori. Zbog toga nijesmo glasali za ovaj zakon“, rekao je Đukanović.Prema njegovim riječima, tu nema nikakve skrivene namjere.„Mi želimo da unaprjeđujemo izborno zakonodavstvo, ali ne želimo da se kroz tu inicijativu afirmiše jedna nova vrsta parlamentarnog ili, ako hoćete, političkog nasilja kroz ponašanje novokonstituisane većine u parlamentu“, naveo je Đukanović.

Premijer je rekao da DPS ne brine sporazum o zajedničkom nastupu Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore

Rješenje rebusa su "Vijesti"

O tome da li ga je Tužlaštvo pozivalo povodom njegovih izjava datih u Ulcinju da „sumnja da iza napada na Vijesti stoje vladine i državne strukture povezane sa organizovanim kriminalom, Đukanović je kazao da nije dobijao poziv.

„Policija i tužilaštvo vode istragu i oni će, siguran sam, procijeniti da li je u datom trenutku potrebno prikupiti izjave i od ljudi koji su kroz svoje političke iskaze mogli pomoći da se istraga usmjeri u nekom preciznijem pravcu.

Vrlo sam odgovorno saoštio te riječi na tribini u Ulcinju, i danas mislim da riječ o tom rebusu koji se mora razriješiti da bismo u finalu imali imena i prezimena onih koji su našli za shodno naude i Vijestima, ali više da naude Crnoj Gori i njenim evropskim i evroatlantskim integracijama, ugrožavajući i stvarajući utisak ugrožavanja njene bezbijednosti“, kazao je premijer.

O tome da li zna ko stoji iza poslednjeg napada na Vijesti Đukanović je kazao da je do relevantnih institucija policije i tužilaštva informisan da istraga ide i da se ostvaruje progres u toj istrazi. „Osjetljiva su to pitanja, potrebno je ne samo doći do vrlo vjerovatne preptostavke o izvršiocima, nego je potrebno imati i valjane sudske dokaze, pribaviti što više dokaza o motivima i nalogodavcima onih koji su upregli sitan kriminal da se bavi tom vrstom nasilja na podgoričkim ulicama.

Tužilašto i policija rade svoj posao i očekujem da će uskoro biti u prilici da upoznaju crnogosrku javnost sa rezultatima rada.

Bonus video: