Pejanović-Đurišić sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore

Vojno-diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim aktivnostima...
82 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 18.02.2014. 18:55h

Ministar odbrane prof.dr Milica Pejanović-Đurišić sa saradnicima održala je redovni godišnji sastanak sa vojno diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Vojno-diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim aktivnostima u protekloj godini i planovima za naredni period sa ciljem jačanja vojno-odbrambene saradnje i kvalitetnog budućeg djelovanja kancelarija vojno diplomatskih predstavnika.

"Istakli su pozitivna iskustva u ostvarivanju saradnje sa državama u kojima predstavljaju Ministarstvo odbrane i Vojsku Crne Gore.

Ministarka Pejanović - Đurišić je iskazala zadovoljstvo radom crnogorskih misija u partnerskim državama i istakla važnu ulogu vojno diplomatskih predstavnika za evroatlantski proces Crne Gore. Ona je istakla da uspješne reforme u sektoru odbrane predstavljaju snažan argument reformskog potencijala Crne Gore", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarka je naglasila da će akcenat u ovoj godini biti stavljen na implementaciju Strateškog pregleda odbrane kojim se stvara ambijent za održivost svih reformi koje su započete i sprovedene.

Izrazila je uvjerenje da će vojni izaslanici i u narednom periodu u direktnoj komunikaciji sa partnerskim institucijama na pravi način afirmisati aktivnosti naše države i doprinijeti boljoj realizaciji planova i ciljeva u procesu reformi i ostvarivanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO.

Sastanku su prisustvovali izaslanici odbrane u Beču general potpukovnik Ljubiša Jokić, u Berlinu pukovnik Zoran Bošković, u SAD potpukovnik Velibor Bakrač, u Sloveniji kbb Branislav Keković i vojni predstavnik pri EU i NATO pukovnik Vladislav Vlahović.

Bonus video: