Obavljen žrijeb za lokalne izbore u Beranama

Iz OIK je objašnjeno da se primjedbe mogu podnositi Državnoj izbornoj komisiji
55 pregleda 7 komentar(a)
žrijeb, Berane, Foto: Tufik Softić
žrijeb, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.02.2014. 15:37h

Žrijebom koji je obavljen danas u Opštinskoj izbornoj komisiji utvrđeno je da će se lista „Da pobijede Berane – DPS Milo Đukanović“ naći pod rednim brojem jedan, dok će posljednja na listiću biti kolaicija „Zdravo Berane (SNP – DF)“.

Pod broj dva je demokratska srpska stranka „Srpski glas za Berane“, treća je Stranka srpskih radikala „Naprijed Berane“, četvrta Narodna stranka. Redni broj pet na glasačkom listiću biće Bošnjačka stranka Berane, šest Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, dok je Socijaldemokratska partija Berane „Možemo bolje“ je pod rednim brojem sedam.

Žrijeb je odlučio da stranka penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore bude osma na lsitiću, deveta Pozitivna Crne Gora „Srcem za Berane“ i deseta Srpska lista – Anđelko Bubanja.

Prethodno nije prihvaćen predlog Srpske liste da kuglice izvlači neko neutralan i da to ne čini predsjednik OIK Veselin Došljak (DPS), dok je iz koalicije „Zdravo Berane“ data primjedba da Došljak prilikom vađenja prve kuglice nije gledao na stranu, već u zdjelu, te da je postojala mogućnost manipulacije.

Iz OIK je objašnjeno da se primjedbe mogu podnositi Državnoj izbornoj komisiji.

Vanredni lokalni izbori u Beranama biće održani devetog marta. Pravo glasa, nakon odvajanja Petnjice, ima 23665 birača, koji će glasati na 55 biračkih mjesta.

Bonus video: