Na Đukanovićevom sajtu ni traga od savjetnika i Vujanovića

Na zvaničnom sajtu predsjednika Crne Gore koji je redizajniran i modernizovan uoči njegove inauguracije, koja je održana 20. maja na Cetinju, navodi se da je stranica još uvijek u izradi, ali na njoj nema imena Đukanovićevih savjetnika
494 pregleda 7 komentar(a)
Filip Vujanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.08.2018. 05:55h

Iako je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po stupanju na tu funkciju izabrao svoje savjetnike, na zvaničnom sajtu predsjednik.me nema podataka ko su ljudi u njegovom kabinetu.

Na zvaničnom sajtu predsjednika Crne Gore koji je redizajniran i modernizovan uoči njegove inauguracije, koja je održana 20. maja na Cetinju, navodi se da je stranica još uvijek u izradi, ali na njoj nema imena Đukanovićevih savjetnika. Na sajtu postoje rubrike u kojima se mogu pročitati saopštenja iz Đukanovićevog kabineta, njegova biografija, te rubrika za kontakt u kojoj stoje samo jedan zvanični mejl i broj telefona. Đukanović je u međuvremenu za savjetnika za pitanja zdravstvene i socijalne zaštite izabrao dugogodišnjeg funkcionera Bošnjačke stranke (BS) Amera Halilovića koji je savjetovao i njegovog prethodnika Filipa Vujanovića, savjetnicu za odnose sa medijima Andrijanu Marković dok je za šefa kabineta imenovao Miodraga Radovića, koji je na tu poziciju došao sa mjesta zamjenika glavnog pregovarača za poglavlje Pravne tekovine Evropske unije, a za generalnog sekretara bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića. Savjetnik Đukanoviću je i Milan Roćen, koji je njegov dugogodišnji politički savjetnik. U programu posjete Đukanovića Briselu koja se odigrala tokom juna, Roćen je, u dijelu gdje se navodi sastav delegacije koja je posjetila NATO i Evropsku komisiju, upisan kao glavni savjetnik predsjednika Crne Gore. Ipak, iako su imenovanja Đukanovićevih savjetnika objavljena u Službenom listu Crne Gore, što nalaže zakon, na sajtu nema njihovih imena niti podatka za kontakt. Za razliku od predsjednika, na sajtu premijera Duška Markovića dostupni su podaci svih osam savjetnika. Takođe, na zvaničnoj stranici predsjednika Crne Gore nema nijednog podatka o njegovom prethodniku na toj funkciji Filipu Vujanoviću niti o njegovim ranijim aktivnostima. Vujanović je na isteku svog trećeg mandata imao šest savjetnika, dok ih Đukanović trenutno ima četiri. Od Đukanovića više savjetnika ima hvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u čijem kabinetu radi osam savjetnika, dok pedsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima samo dva savjetnika - savjetnika za bezbjednost i za socijalna i zdravstvena pitanja.

Đukanović “lajkovao” samo Lukšića i mlade DPS-a

Đukanović, odnosno njegov medijski tim, veoma je aktivan na zvaničnoj fejsbuk stranici koju je predsjedniku uoči izbora poklonio Bjelopoljac Miloš Damjanović, a koja trenutno broji skoro 24.000 pratilaca. Ipak, na stranici nema direktne komunikacije predsjednika sa građanima. Na njoj se redovno objavljuju sve aktivnosti i saopštenja predsjednika Crne Gore, a zanimljivo je da je su sa zvaničnog profila Đukanovića “lajkovane” samo stranice bivšeg premijera i funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Igora Lukšića i Savjeta mladih DPS-a. Lukšić je bio prvi visoki zvaničnik u Crnoj Gori koji je preko društvenih mreža direktno razgovarao sa građanima Crne Gore i odgovarao na njihova pitanja.

Bonus video: