Cungu, Đeka i Pozitivna nova vlast u Ulcinju?

Predsjednik Demokratske partije, poslanik Fatmir Đeka, biće vjerovatno novi predsjednik Opštine Ulcinj
0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Nazif Cungu, Dritan Abazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fatmir Đeka, Nazif Cungu, Dritan Abazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.02.2014. 08:38h

Predsjednik Demokratske partije (DP), poslanik Fatmir Đeka, biće vjerovatno novi predsjednik Opštine Ulcinj. To je epilog pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju koji se izgleda bliže kraju nakon vanrednih izbora održanih 26.januara.

Lider Force Nazif Cungu potvrdio je juče “Vijestima” da je Glavni odbor te partije prihvatio zahtjev koalicije “Zajedno za Ulcinj” da Đeka bude predsjednik opštine.

Šef ulcinjske Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović, koji je ranije prego varao sa Đekom, kazao je sinoć da pozdravlja dogovor Force i koalicije, u kojoj su osim Đekine DP i Perspektive Amira Holaja i Demokratskog saveza Mehmet Bardhija koji imaju dva, odnosno jednog od sedam odbornika koliko je ukupno usvojio taj savez, a od kojih bi mogla i zavisti vlast.

“Sjutra imamo sastanak na kome ćemo definisati šta i kako dalje”, kazao je Abazović “Vijestma”. Đeka je sinoć pregovorao sa DPS-om, u kojoj su, kako je kazao izvor “Vijesti” iz te partije, neprijatno iznenađeni činom važnog koalicionog partnera na državnom nivou.

“Đeka je bio ovdje i govorio kako smo najbolji. Tek na kraju saznali smo da je sve dogovorio sa Forcom i Pozitivnom i da su mu ustupili mjesto predsjednika opštine. Mi mu to nijesmo nudili”, kazao je “Vijestima” visoki funkcioner ulcinjskog DPS-a koji je prisustvovao pregovorima.

Đeka, kao ni šef OO DPS-a Ljoro Nrekić, sinoć se nijesu odazivali na brojne po zive na brojeve mobilnih telefona poznate “Vijestima”.

Prije pregovora sa Đekom, Nrekić je istakao da vjeruje u dogovor sa koalicijom “Zajedno za Ulcinj”, DUA i SDP.

DPS je juče razgovorao sa SDP-om, a dan ranije postigao dogovor sa DUA.

“Izražena je dobra volja za saradnju. Saglasili smo se oko svih pitanja koja su bila tema razgovora”, kazao je “Vijestima” šef OO SDP-a Selim Resulbegović nakon sastanka sa čelnicima DPS-a.

DPS je na izborima osvojio 9 mandata, Forca osam, koalicija 7, DUA 3, SDP i Pozitivna po dvam a SNP i Front po jedan mandat.

Za većinu potrebno je 17 odbornika.

Bonus video: