Albanska alternativa predlaže izmjene Zakona o Glavnom gradu

"AA je od početka bila uključena u pregovore oko statusa Tuzi, ali konačna verzija zakona nije razmatrana sa DPS-om"
1 komentar(a)
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2014. 14:01h

Albanska alternativa (AA) nije stala iza Zakona o Glavnom gradu, kojim se Tuzima daje status opštine u okviru Podgorice, jer nije bila upoznata sa konačnom verzijom tog dokumenta, kazao je predsjednik AA Đerđ Camaj. On je rekao da će stranka preko svojih političkih predstavnika u parlamentu pokušati da izmjeni predloženu verziju zakona.

“Preko naših predstavnika u parlamentu ćemo pokušati da unesemo eventualne intervencije, bez obzira što nismo potpisali inicijativu. Odlukom da ne potpišemo zakon pokazali smo da osjećamo političku volju naroda koji zastupamo i da nećemo ništa uraditi na štetu Malesije i Albanaca u Crnoj Gori”, navodi Camaj u saopštenju.

On je podsjetio da je Alternativa od početka bila uključena u pregovore oko statusa Tuzi, ali da konačna verzija zakona nije ono što je razmatrano na sastancima sa

Demokratskom partijom socijalista. Na posledenjem sastanku 1.februara zajedno sa ostalim albanskim strankama, kako je kazao, analiziran je zakon i predložene izmjene ali stranka do danas nije dobila odgovor. Umjesto toga, tvrdi Camaj, predstavnicima partija u skupštini GO Tuzi na potpisivanje je ponuđena inicijativa za izmjenu zakona.

“Svaki put kada se bude pregovaralo o sudbini Malesije, mi ćemo biti prisutni. Svjesni smo da svaka politička stranka mora preuzeti odgovornosti, a u ovom slučaju spremni smo i mi na osnovu naše političke moći”, kazao je on.

Bonus video: