SDP i Pozitivna bi mogle u koaliciju i na narednim parlamentarnim izborima

Pored predstavnika SDP-a i Pozitivne na izbornoj listi naći će se i nestranačke ličnosti i jedna od njih vjerovatno će biti nosilac liste
90 pregleda 64 komentar(a)
Darko Pajović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2014. 17:21h

Socijaldemokratska partija (SDP) i Pozitivna Crna Gora krajem ove sedmice potpisaće koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na lokalnim izborima u Podgorici kojim će biti definisani detalji tog saveza, potvrđeno je Televiziji Vijesti.

Prema nezvaničnim saznanjima te televizije, pored predstavnika SDP-a i Pozitivne na izbornoj listi naći će se i nestranačke ličnosti i jedna od njih vjerovatno će biti nosilac liste. Dvije partije, prema istim saznanjima, podijeliće osvojena odbornička mjesta, što znači da će se uz nestranačke ličnosti naizmjenično smjenjivati predstavnici obje partije.

SDP i Pozitivna će kao zajedničke ciljeve definisati borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i nepotizma. Zalagaće se za vladavinu prava, ali o detaljnijim planovima za sada ne žele da pričaju.

Zavisno od uspjeha na izborima u Podgorici, izvori TV Vijesti su kazali da bi koalicija na lokanom nivou mogla da preraste u zajedništvo na narednim parlamentarnim izborima.

Dvije partije pregovaraju i sa manjinskim partijama i prema nezvaničnim saznanjima, "cilj je da se ova koalicija maksimalno proširi kao nova politička ponuda Podgoričanima".

Bonus video: