Krivokapić razgovarao sa Mekejnom: Crna Gora igra pozitivnu ulogu

Mekejn je u razgovoru sa Krivokapićem kazao da SAD nastavlja sa podrškom Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u NATO
7 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2014. 17:36h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić tokom boravka u Vašingtonu, na Nacionalnom molitvenom doručku, sastao se sa Senatorom Džonom Mekejnom, i predsjednikom GM Fonda Krejgom Kenedijem.

U razgovoru sa Krivokapićem, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Mekejn je kazao da SAD nastavlja sa pružanjem snažne podrške Crnoj Gori na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO.

"Krivokapić i Mekejn su zajednički ocjenili predstojeće mjesece kao ključne u dosezanje kriterijuma potrebnih za članstvo".

Mekejn je, kako se navodi, istakao da Crna Gora igra veoma pozitivnu ulogu u regionu Zapadnog Balkana i šire, te je njeno članstvo u Savezu od značaja i za druge zemlje, posebno na njihovom putu evroatlanskih integracija.

U svojstvu predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, Krivokapić je imao susret i sa predsjednikom German Marshall Fonda (GMF) Krejgom Kenedijem.

Parlamentarna Skupština OEBS-a na čelu sa Krivokapićem i GMF će organizovati poseban skup te niz događaja u junu u Kongresu SAD.

"Ovi događaji će biti održani u susret izazovima OEBS-a u sklopu potrebe usvajanja novih strategija OEBS-a, a povodom četrdesetogodišnjice od osnivanja ove organizacije koja okuplja 57 država. Skup će okupiti istaknute političare i stručnjake iz međunarodne politike, a njega će slijediti skupovi u Moskvi na RIAC-u i u Štokholmu na SIPRI Institutu", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: