Jasavić: Zakonom će se spriječiti da aktivisti vlasti daju pare za glas

Kako se navodi u saopštenju Jasavić, zbog zloupotrebe državnih fondova Crna Gora je u predvorju demokratije
4 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2014. 18:01h

Vlast u našoj zemlji je već preko dvije decenije nesmjenjiva isključivo iz razloga što zloupotrebljava pare svih nas za uskostranačke interese, smatra poslanica Pozitivne Azra Jasavić.

Kako se navodi u saopštenju Jasavić, zbog zloupotrebe državnih fondova Crna Gora je u predvorju demokratije.

"Usvajanjem izbornog zakonodavstva, a time i Zakona o finasiranju političkih partija ukoliko se u cijelosti predloženi Zakon usvoji i primjeni stvoriće se osnovne pretpostavke za poštene i fer izbore. Za građane je najbitnije da znaju kako se troši njihov novac, ko se i kako i pod kojim uslovima zapošljava", piše u saopštenju.

Pozitivna Gora Crna je zbog toga predala zahtjeve velikom broju državnih organa za dostavljanje informacija o svim zapošljavanjima, socijalnim i drugim davanjima državnih institucija kao i međusobnim transferima novca u prošloj godini.

Partija je, kako piše u saopštenju Jasavić, protiv svih zloupotreba državnih fondova i protiv selektivnog trošenja našeg novca.

"Uradićemo sve što je u našoj moći da politička diskriminacija u Crnoj Gori postane prošlost. Ova vlast je spremna na beskrupoulozno ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda radi sopstevnog jalovog trajanja. Jedan od primjera koji potvrđuje ovaj stav je ukidanje socijalne pomoći petočlanoj porodici, koja nije glasala za ovu vlast. Oba roditelja su nezaposlena,troje maloljetne djece su školskog uzrasta. Istovremeno, u toku izborne kampanje novac i pakete sa hranom aktivisti ove vlasti dijelili su u istom naselju komšijama pomenute porodice. Zakonom će se spriječiti aktivisti vlasti da daju pare za glas, prijete i podmićuju,kao i ukidanje socijale onima koji glasaju protiv vladajuće klase. Pozitivna poručuje da toga više neće biti. Socijalu će primati oni građani koji nemaju od čega da žive , a ne partijski aktivisti", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: