koalicija snp-df

"Zdravo Berane" predala odborničku listu

Nosilac liste Dragoslav Šćekić izjavio je da je siguran u pobjedu ove koalicije, „čak i bez bilo kakve kampanje“
259 pregleda 60 komentar(a)
19.02.2019. 13:38h

Koalicija pod nazivom „Zdravo Berane“ koju čine Socijalistička narodna partija i Demokratski front predala je odborničku listu, čiji nosilac je predsjednik Opštinskog odbora SNP i poslanik Dragoslav Dado Šćekić.

Drugi na listi je predsjednik opštinskog odbora Nove Radojica Živković, a među prvih deset kandidata za odbornike našli su se Rade Kljajić (SNP), dr Zoran Marsenić (DF), Miro Vešović (SNP), Savo Vučetić (SNP), Mladen Premović (DF), Jasna Knežević (SNP), Zoran Jojić (SNP) i Vladan Folić (DF).

Članovi liste „Zdravo Berane“ (SNP-DF) pola sata prije predaje liste okupili su se simbolično ispred porušene hale sportova pod Jasikovcem, da bi u šetnji prošli pored zapaljenog hotela Berane, zatim zgrade u kojoj je sjedište Demokratske partije socijalista koja je sada na vlasti, i glavnom ulicom se zaputili do zgrade Opštine i prostorija Opštinske izborne komisije.

Nosilac liste Dragoslav Šćekić izjavio je da je siguran u pobjedu ove koalicije, „čak i bez bilo kakve kampanje“.

„Onako kako su oni radili u proteklih osam godina i šta ostavljaju za sobom, nama kampanja ne bi bila ni potrebna. Ali tu smo da obiđemo građane i da predstavimo naš program ozdravljenja Berana“ – rekao je Šćekić.

On je dodao da koalicija „Zdravo Berane“ nije samo skup ove dvije partije i grupacije (SNP i DF), „već je podržana od nezavisnih intelektualaca, frupa građana i svih onih koji misle zdravo i dobro Beranama“.

„Zašto smo grenuli od hale sportova, odnosno od Rudeša gdje su uništene fabrike koje su zapošljavale hiljade radnika, i zašto smo krenuli od hotela Berane? Zato što su upravo to djela prethodne vlasti. Oni su doveli grad na rub propasti, građane na ivicu egzistencije, i naš je cilj da to promijenimo, a sigurni smo da imamo kapaciteta. To pokazuje i povjerenje građana u nas. Imamo dobre ljudske resurse, samo treba odgovorno i pošteno raditi. Potpuno smo sigurni da ovaj grad ima budućnost sa zdravim ljudima, zdravim idejama i sa zdravom vizijom“ – kazao je Šćekić.

Na listi „Zdravo Berane“ (SNP – DF) je ukupno 35 kandidata za odbornike, od čega deset žena

Na listi „Zdravo Berane“ (SNP – DF) je ukupno 35 kandidata za odbornike, od čega deset žena.

Liste za dobornike Opštinskoj izbornoj komisiji predali su još i Bošnjačka stranka Berane gdje je pod brojem jedan Remzija Ramusović, kao i Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore na čijem čelu je Dušan Veljić.

Vanredni lokalni izbori u Beranama održaće se devetog marta, a rok za predaju izbornih listi ističe 11. februara u ponoć.

Galerija