SNP i DF: U Beranama na osam sistematizovanih mjesta zaposlili 80 ljudi

"Beranama ovih dana kruže priče da će zaostala dugovanja i otpremnine biti dijeljene članovima odlazećeg režima"
4 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 04.02.2014. 14:35h

U Beranskom Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, gdje je po sistematizaciji radnih mjesta potrebno osam zaposlenih, trenutno je, po raznim osnovama, uposleno preko 80 ljudi, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF).

Oni su pozvali državnog tužioca i upravne inspektore da zbog toga pokrenu postupak protiv sadašnjeg predsjednika Opštine Berane i vršioca dužnosti direktora Dnevnog centra jer se, kako su naveli, radi o predizbornim prevarama.

SNP i DF, koji u koaliciji nastupaju na izborima u Beranama, naglasili da nemaju ništa protiv toga da se ljudi zapošljavaju, ali na zakonom propisan način, i ne na dva i četiri mjeseca, a da nakon izbora idu kući.

„Upozoravamo lokalne prolazne moćnike da ovoga puta ne pokušavaju ulaziti u projekat kupovine i 'štancovanja' ličnih karata

„Za razliku od lokalne vlasti, mi želimo da tim ljudima obezbijedimo normalno funkcionisanje i dugoročno zaposlenje kroz program koji ćemo ubrzo ponuditi, za dobro svih Beranaca, a ne na opštu štetu, gdje svi bivaju prevareni osim pojedinaca koji se bogate na račun građana i uništavanja grada“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da odlazeća beranska vlast, bez obzira na svakodnevna ukazivanja SNP-a i DF-a, i dalje nastavlja sa zloupotrebama svih državnih resursa u političke svrhe.

„U tu priču se uključio ovih dana i Svetozar Marović, osvjedočeni sijač magle o boljem životu na sjeveru naše države, i jedan od isključivih krivaca podjela na bogatiji jug i osiromašeni sjever“, kazali su iz te dvije stranke.

Beranama, kako su naveli, ovih dana kruže priče da će zaostala dugovanja i otpremnine biti isključivo dijeljene članovima odlazećeg režima.

„I ovim putem upozoravamo nadležne državne organe da moraju imati isti aršin prema svim građanima bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku opredijeljenost“, navode iz SNP-a i DF-a.

Prema njihovim riječima, ovog puta lažna priča o navodnim podjelama neće proći „jer građansko Berane želi promjene oličene u SNP-u i DF-u, koje podržavaju grupe građana, nezavisni intelektualci i svi koji žele dobro Beranama“.

„Upozoravamo lokalne prolazne moćnike da ovoga puta ne pokušavaju ulaziti u projekat kupovine i 'štancovanja' ličnih karata, kao što ćemo otkriti i one nepostojeće, koji žive na lažnim adresama ili na adresama poslanika Demokratske partije socijalista“, kaže se u saopštenju.

SNP i DF su poručili da će nakon predaje Izborne liste građanima i konkretno predstaviti „pobjednički program preporoda Berana“.

Bonus video: