Đurković: Cetinju je samo sport ostao

Od ukupno 14 tačaka dnevnog reda, najviše polemike izazvao je prijedlog odluke o prodaji urbanističke parcele u Zoni sporta kod Sportskog centra na Obilića poljani
0 komentar(a)
Metalurg - Lovćen, Foto: Seha-liga.com
Metalurg - Lovćen, Foto: Seha-liga.com
Ažurirano: 03.02.2014. 16:50h

Odbornici u Prijestonici usvojili su plan rada za 2014. godinu. Iako je odluka donijeta jednoglasno, iz klupa Pozitivne stigao je predlog da se plan dopuni dokumentom koji bi se odnosio na programiranje i razvoj sporta.

Odbornik Ratko Đurković, bivši rukometaš, smatra da je sport veoma važna oblast koja zaslužuje da joj se posveti više pažnje.

"Na Cetinju ne postoji ozbiljan plan za razvoj sporta i potrebno je da se osmisli ozbiljnija strategija koja će donijeti poboljšanje u sportu. Trebalo bi razmisliti i o tome da sport ne bude samo potrošačka oblast, već i da donosi profit kao što je to slučaj u brojnim zemljama", kazao je Đurković.

Od ukupno 14 tačaka dnevnog reda, najviše polemike izazvao je prijedlog odluke o prodaji urbanističke parcele u Zoni sporta kod Sportskog centra na Obilića poljani.

Polemisanje o prodaji tog zemljišta, započelo je još tokom prošle godine u jeku predizborne kampanje na Cetinju. Opozicija je i tada tvrdila da je to štetna odluka po grad, a lokalna vlast da taj potez može donijeti samo bolje građanima.

Direktorica Direkcije za imovinu Snežena Popivoda, rekla je juče da se odluka o prodaji donosi uz saglasnost Vlade. Međutim, taj argument nije značio mnogo opoziciji.

Odbornik Pozitivne Dragan Ćiro Cvetković kaže da je donešenje te odluke preuranjeno jer još nije donesen prostorno-urbanistički plan Cetinja, te “da predloženo rješenje nije dobro jer će trajno devastirati taj prostor“.

Odbornik SDP Ivan Gazivoda, smatra da to zemljište ne treba otuđivati, već da je bolje razmisliti o davanju parcele u dugoročni zakup, nego o prodaji. Podrška vladajućoj DPS, stigla je iz klupa SNP-a.

Odbornik Slobodan Čavor, podržao je odluku “jer smatra da će njena realizacija obezbijediti bolji život građanima”. Iz DPS ističu da ne treba zanemariti činjenicu tom odlukom opštinska kasa biti punija za oko 300 hiljada eura, a da će kasnije sredstva dolaziti i od naplate poreza.

U završnoji riječi zamjenica gradonečelnika Ana Nikolić, kazala je da se usvajanjem te odluke stvaraju uslovi za realizaciju važnog projekta za građane kojim će biti otvoreno oko 50 novih radnih mjesta, te da očekuju da će posao biti završen do kraja godine.

Novi odbori

Na zasijedanju su imenovani i odbori direktora u tri opštinska preduzeća – vodovod i kanalizacija, komunalno i Sportski centar, koja će od sada poslovati kao društva sa ograničenom odgovornošću.

Novi UO „ Vodovod i kanalizacija“ čine Borislav Pravilović, Jovan Martinović, Vesna Miranović, Dragan Ćiro Cvetković i Predrag Ratković; „Sportski centar" - Radovan Brnović, Momčilo Martinović, Duško Mijanović, Ninoslav Kaluđerović i Ivan Čakić; “Komunalno preduzeće“ - Slobodan Borozan, Vesna Lagator-Pijevac, Olivera Martinović i Žana Ojdanić.

Bonus video: