PzP Gašiju: Znamo za organizovanje prostitucije, dilovanje droge...

"Slučaj Mis Pat nikada nije rasvijetljen, zbog političkog kišobrana DPS-a koji štiti svoje aktiviste na Koniku"
123 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2014. 14:21h

Reagujući na najavu da će član Upravnog odbora "Čistoće" Isen Gaši podnijeti krivičnu prijavu protiv šefice poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branke Bošnjak, iz te partije su kazali da godinama prikupljaju informacije o djelovanju opasne i razgranate kriminalne organizacije.

"Što se tiče prijetnji krivičnim prijavama upućenih navodno od strane izvjesnog Gašija sa Konika, želimo da ga obavjestimo da PzP već godinama prikuplja saznanja i informacije o djelovanju veoma opasne i dobro razgranate kriminalne organizacije, koja se bavi organizacijom prosjačenja, prostitucije, trgovine bijelim robljem, distribucijom narkotika i koja je duže vrijeme predmet interesovanja više bezbjednosnih agencija iz zemalja EU.

U više navrata su nam se obraćali hrabri Romi koji su nas informisali o tijesnim vezama ove kriminalne organizacije sa policijom ANB-om i DPS-om. Ova grupacija vrši teror i nasilje nad Romima i ima zaštitu ovog režima, što im vraćaju disciplinovanim glasanjem za DPS na izborima", navodi se u reagovanju PzP.

Iz te partije dodaju da "genocid potapanja više od 70 Roma na brodu Mis Pat nikada nije rasvijetljen, isključivo zbog političkog kišobrana DPS-a koji štiti svoje aktiviste na Koniku".

"Kao što se može zaključiti gospodin Gaši i njegovi vojnici, imaće dovoljno prilika da svoja saznanja o djelovanju ove opasne organizacije podijele sa tužilaštvom u slobodnoj i demokratskoj Crnoj Gori. A veličanstvena pobjeda opozicije u Podgorici biće najvažniji korak ka slobodi i demokratiji. Podgorica diše slobodno. Podgorica je opozicija", navode iz Press službe PzP-a.

Stijepović umjesto Mugoše

Medijska prepiska između PzP-a i DPS-a počela je zbog uvreda koje je gradonačelnik Miomir Mugoša krajem sedmice na Skupštini Glavnog grada uputio Bošnjak.

Iz PzP je tim ponovom saopšteno da ta partija "razumije izlive bijesa", jer su oni, kako navode, "posljedica panike i paranoje". PzP je ujedno saopštio da će DPS, svjestan neophodnosti promjena u Podgorici, umjesto Mugoše, za gradonačelnika kandidovati Slavoljuba Stijepovića.

"PzP u potpunosti razumije izlive bijesa i nevaspitanja prema poslanici i šefu odborničkog kluba PzP dr Branki Bošnjak, ali i prema našoj partiji. Bijes bivšeg podgoričkog vezira je posljedica panike i paranoje koja se svakim danom sve više uvećava. Kao poslovično dobro informisana stranka, koristimo ovu priliku da obavijestimo bivšeg gradonačelnika da je u vrhu njegove partije donešena odluka da on ne bude kandidat za gradonačelnika, već da to bude njegov najljući neprijatelj u DPS-u Migo Stijepović", navodi se u reagovanju Pokreta za promjene. U partiji dodaju da je "i sam DPS svjestan rezultata istraživanja da DPS, sa svim svojim marionetskim strankama, nema više od 40% glasova i da je promjena vlasti u Podgorici izvjesna".

Gaši: Nemam para za sudove

Gaši je kazao “Vijestima” da neće tužiti Bošnjak, jer je on “običan građanin i nema para da ide po sudovima”.

“Neka je DPS tuži koliko hoće... Ja neću nikoga da tužim, Bog je veliki. Da nijesam dobar prema Romima, ne bi me izabrali po drugi put za predsjednika Nacionalnog savjeta Roma”, kazao je Gaši.

On je kazao da će ostale optužbe komentarisati sjutra.

Galerija

Bonus video: