Tako govori gradonačelnik: Nije vaša briga da šišnjarite...

Mugoša je kazao da je Bošnjak posljednja osoba koja može nekome da dijeli moralne pridike i da da priča kako je neko izabran
55 pregleda 49 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Miomir Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2014. 18:25h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša juče je na Skupštini Glavnog grada grubo izvirijeđao Branku Bošnjak iz Pokreta za promjene, nakon što je polemisala o izboru Borislava Đuranovića za izvršnog direktora „Čistoće“.

On je kazao da je Bošnjak posljednja osoba koja može nekome da dijeli moralne pridike i da da priča kako je neko izabran.

"Dok sam ja na mjestu na kojem jesam, nemojte ulaziti u privatne relacije koliko ko ima djece. Nije vaša briga da šišnjarite kroz familije... Nastavite da obilazite šintersku službu, brojite stanove, jer ste dokoni. Vi nijeste nastavnik na Univerzitetu... Kakva zvanja imate? Treba da se stidite i dobro pogledate u ogledalo prije nego što bilo šta morališete“, kazao je Mugoša.

Na Mugošine uvrede upućene Bošnjak danas je reagovao i Pokret za promjene.

"Kada neko ‘šišnja’ po tuđem privatnom životu to znači da iznosi zlonamjerne neistine i poluistine. Kada neko navede u svojoj zvaničnoj biografiji da ima desetoro djece, i kada to navodi kao jedinu relevantnu informaciju koja ga kandiduje za određenu funkciji to je onda neozbiljno, diletantski i vrijeđa građane Podgorice, jer ako ste zaboravili u Podgorici žive i Podgoričani a ne samo članovi i aktivisti DPS. Šišnjanje je kada se iznose neistine na račun nečijeg radnog angažmana i njegovih akademskih zvanja bez argumenata. Šišnjanje je kada se pretura po aktivnostima jedne stranke koja ih organizuje u skladu sa svojim mogućnostima. Šišnjarski je i kada pripadnici vladajuće partije aplaudiraju čovjeku koji otvoreno vrijeđa, šišnjarski čekajući svoju završnu riječ poslije koje ne može niko da se javi i da odgovori pa se ostavlja utisak ‘neviđene’pameti i argumentacije", navodi se u reagovanju PzP-a.

"Namjerno potenciramo ‘neviđene’ jer pamet i argumentaciju nijesmo vidjeli, ali zato jesmo prostakluk, snagu, silu, kratko pamćenje, đon i poneku pesnicu. Šišnjarski branite svoje pozicije i negirate zakone ove zemlje jer kradete, a za to ne odgovarate. Kradete gdje stignete, a najviše slobodnu volju građana. Kradete jer nijeste sposobni da realizujte ono što ste obećali, a obećavate svakog dana nova Potemkinova sela. Jedino je realno da nas zadužujete sve više i više. Naša je obaveza kao opozicije da učestvujemo u radu gradskog parlamenta i da ukazujemo na propuste, lošu kadrovsku politiku, arčenje imovine Glavnog grada, nedostatak sadržaja koji vas svakodnevno demantuju da Podgorica ‘dobija obrise evropske metropole’. Ako nijesmo u pravu, demantujte nas argumentima a ne šišnjarskim teorijama zavjere", dodaju u PzP.

Nakon što je Mugoša juče izrekao uvrede na račun Bošnjak, Zdenka Popović (SNP) poručila je da gradonačelnik mora da vodi računa kako se ponaša prema bilo kome građaninu, a posebno prema ženi.

“Izašla sam iz razloga zato što sam žena i što želim da odbranim ženu od neprimjerenih riječi... Ne smijete da dajete loš primjer vašim službenicima i činovnicima, koji se, slušajući vašu retoriku, ponašaju bahato”, kazala je Popović.

Mugoša je odgovorio da “pol ili damska titula ne može da bude štit” za priču bez argumenata, ocijenivši da ništa uvredljivo nije rekao.

Bonus video: