Mugoša: Možda napravimo trg i podzemnu garažu na mjestu Male pijace

Ocijenio da zajedničkim nastupom SDP-a i Pozitivne ne prijeti opasnost kredibiletu i rejtingu njegove partije
24 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.01.2014. 14:13h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je da u Demokratskoj partiji socijalista još uvijek nijesu donijeli odluku ko će biti nosilac liste na predstojećim lokalnim izborima, jer bi “on znao za to”.

Mugoša je na konferenciji za medije ocijenio da zajedničkim nastupom SDP-a i Pozitivne ne prijeti opasnost kredibiletu i rejtingu njegove partije, istakavši da političke analize koje rade, pokazuju da je “ to dobro za politički rezultat DPS-a u Podgorici”.

Govoreći o dnevnom redu sjutrašnje sjednice Skupštine Glavnog grada, Mugoša je istakao da se neće razmatrati Prostorno – urbanistički plan Podgorice (PUP), jer Ministarstvo održivog razvoja nije dalo saglasnost na taj dokumenat.

Ističući da mu je pred kraj radnog vremena, dostavljeno mišljenje Ministarstva, Mugoša je kazao da ono sadrži nelogičnosti i “stvari koje nijesu pominjane u materijalu koji im je dostavljen 16. januara”.

Ističući da su se u Glavnom gradu pripremili za februarsku platu, Mugoša je naglasio da su smanjili broj zaposlenih, te da će na platnom spisku za ovaj mjesec imati potpuno raščišćenu situaciju ko je u stalnom radnom odnosu, a ko na bolovanju.

“Oko 99 odsto zaposlenih je u stalnom radnom odnosu, tako da ne može niko da kaže da se strijepi i kalkuliše da se vrši pritisak u bilo kojoj formi, posebno u predizbornom periodu na bilo kojeg zaposlenog u Glavnom gradu. Neće biti nikakvog ni sezonskog ni posebnog zapošljavanja”, ocijenio je Mugoša.

Mugoša je kazao da će od ponedjeljka, na konkursu, primljeni visokoškolci i srednjoškolci raznih obrazovnih profila početi da odrađuju pripravnički staž u Glavnom gradu.

Kod Male pijace trg i garaža?

Mugoša je istakao da postoji mogućnost da na prostoru nekadašnje Male pijace, u produžetku Ulice Vasa Raičkovića, izgrade veliku podzemnu garažu, iznad koje će biti trg.

Ističući da bi sve oko Hrama trebalo da bude zelena površina, Mugoša je naveo da se lokacija bivše pijace trenutno koristi kao parking.

“Ranije smo isplatili stanare koji su tu živjeli. Na jednom dijelu te površine postoje zahtjevi za restituciju...”, kazao je Mugoša.

Bonus video: