"RUGANJE GRAĐANIMA"

URA Ulcinj: DPS sveo sezonu u Ulcinju na 20 dana

Kažu da je ulcinjska javnost čekala sedmi avgust kako bi se lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem oglasila o turističkoj sezoni...
72 pregleda 4 komentar(a)
Velika plaža, Ulcinj, Foto: URA
Velika plaža, Ulcinj, Foto: URA
Ažurirano: 29.01.2019. 23:16h

DPS i njeni sateliti trideset godina sistemski rade na devastaciji turističke ponude i skraćenju sezone, tako da su ulcinjski turizam sveli na život na aprate i doveli do toga da špic sezone traje 20 dana, saopštili su iz danas iz ulcinjskog odbora URA.

“Nakon što je rečeno da je dug Opštine Ulcinj 53 miliona eura, ništa više ne može iznenadi građane Ulcinja kada je rječ o politici  DPS-a i njegovih satelita, pa ni to da je ova sezona bolja nego prošla, iakonema ni deset dana da je uhavtila zamah”, istakli su oni.

Kažu da je ulcinjska javnost čekala sedmi  avgust kako bi se lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem oglasila o turističkoj sezoni, pritom nastavljajući praksu paušalnog i subjektivnog procjenjivanna stvari, ne objavljajući nijedan zvaničan podatak, pritopom zaboravljajući poštapalicu koji ponavljaju kao papagaji svake godine da je sezona  5% bolja nego lani.

“Onako olako, kao iz džepa su izvadili tezu da je ovo bolja sezona od prošlogodišnje. Narodski rečeno, ovo je ruganje građanima koji su uložili ogromna sredstva na poboljšanje turističke ponude grada, a morali su čekati avgust mjesec da bi ona konačno pocela”, tvrde u URA.

Kako ističu, od kada je DPS na vlasti, sezone traju sve kraće i kraće.

“Krajnje je neodogovorno da nema zvaničnih podataka o noćenjima, prihodima od borvišne takse i da se tek tako olako prisvajaju individualne aktivnosti građana koji bez podrške institucija spašavaju što se spasiti može”, navode oni.

Dodaju da je ulcinjska javnost prije nekoliko dana saznala da je Opština dužna 53 miliona eura, a ako se tome doda da je Opština izgubila ingerencije u planiranju prostora onda nema mjesta za bilo koju riječ hvale.

“Ipak vjerujemo da sve ovo što nadležni saopštavaju zapravo otvara novi horizont posmatranja naše zbilje i konačnog otrežnjenja koje mora doći a nakon kojeg ce početi neka nova era za Ulcinj i njegov turizam”, zaključili su iz ulcinjskog pokreta URA.

Preporučujemo za Vas