Dio albanskih partija za saradnju sa SDP i Pozitivnom

Čelnici Alternative spremni za pregovore o koalicionoj saradnji u Podgorici, ističući da je primarni cilj njegove stranke rješavanje pitanja opštine Malesija
10 komentar(a)
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2014. 08:33h

Predsjednik Albanske alternative (AA) Đerđ Camaj kazao je da je ta stranka otvorena za saradnju sa državotvornim blokom, ukoliko taj politički savez znači okupljanje snaga koje su 90-tih bile za nezavisnu Crnu Goru.

On je naveo da su čelnici Alternative spremni za pregovore o koalicionoj saradnji u Podgorici, ističući da je primarni cilj njegove stranke rješavanje pitanja opštine Malesija.

On je kazao da će konačna odluka o nastupu AA na lokalnim izborima zavisiti od pomaka u rješavanju pitanja opštine Malesija i stava ostalih albanskih stranaka o zajedničkom nastupu.

"Ukoliko najava formiranja državotvornog bloka znači okupljanje snaga koje su od 90-tih godina bile za nezavisnu Crnu Goru i antiratnih stavova, jasno je da manjinske partije pripadaju tom savezu. Naš cilj nije da se nametnemo bilo kojem predizbornom savezu, a ukoliko SDP i Pozitivna žele saradnju sa Albanskom alternativom kucaju na otvorena vrata", kazao je Camaj "Vijestima".

Nakon što su SDP i Pozitivna dogovorile saradnju na lokalnim izborima u Podgorici, lider Građanske inicijative Vaselj Siništaj kazao je da je spreman da podrži državotvorni blok.

Siništajevu ponudu pozdravili su Dritan Abazović iz Pozitivne i Đorđe Suhih (SDP), navodeći da te stranke podržavaju formiranje opštine Tuzi. Oni su za portal RTCG kazali da će narednih dana inicirati razgovore sa albanskim strankama.

Bonus video: