Mustafić: Spremamo se za samostalan nastup u Podgorici

On je podsjetio da izbori u Podgorici još nijesu raspisani i da se ne zna kada će biti održani.
107 pregleda 10 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Suljo Mustafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.01.2014. 15:12h

Bošnjačka stranka (BS) priprema se za samostalni nastup na predstojećim izborima u Podgorici, ali je otvorena i za razgovore o eventualnom savezu sa drugim političkim subjektima, poručio je funkcioner te stranke, Suljo Mustafić.

On je podsjetio da je BS i na prethodne izbore u Petnjici i Ulcinju izašla samostalno, a tako će nastupiti i na izborima u Beranama koji će biti održani u martu.

„To je naš generalni stav da i na lokalnim izborima potvrdimo legitimitet autentičnog zastupnika, što smo uradili i na državnom nivou prije nešto više od godinu“, rekao je Mustafić agenciji MINA.

U BS, kako je naveo, nijesu razmišljali o eventualnim predizbornim savezima.

„Ali, ukoliko bude interesovanja određenih političkih subjekata, ne isključujemo mogućnost razgovora“, kazao je Mustafić.

On je podsjetio da izbori u Podgorici još nijesu raspisani i da se ne zna kada će biti održani.

„Za sada nijesmo imali nikakvih razgovora o nekom predizbornom savezu sa bilo kojoj strankom ili političkom grupacijom, ali ne isključujemo mogućnost razgovora ukoliko neka od njih iskaže interesovanje“, rekao je Mustafić.

On nije želio da komentariše dogovor Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore o zajedničkom nastupu u Podgorici, navodeći da svaki politički subjekat na političkoj sceni ima mogućnost i pravo da procijeni način svog djelovanja i nastupa na izborima.

„U tom smislu, ne bi posebno komentarisali bilo čiju odluku, pa ni ovu SDP-a i Pozitivne. Nijesmo od njih dobili nikakav poziv za razgovor, ne znamo ni šta je njihov programski cilj ili koncepcija“, pojasnio je Mustafić.

On je kazao da će BS odazvati pozivu na razgovor i te političke grupacije, ako ona pokaže interesovanje.

„BS će se odazvati pozivu na razgovor, prije svega radi upoznavanja sa njihovim ciljevima, programskim konceptom i vizijom funkcionisanja i razvoja Glavnog grada“, poručio je Mustafić.

Bonus video: