Vučelić: Bošnjak u kontinuitetu ponavlja neistine

"Radnik Vodovoda je odobravao sipanje 20 litara po vozilu i kompletan račun stavio na teret tog preduzeća"
79 pregleda 5 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.01.2014. 14:50h

Predsjednica kluba odbornika Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada Branka Bošnjak podnijela je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ovlašćenog lica i radnika u preduzeću Vodovod i kanalizacije zbog zloupotrebe službenog položaja i pronevjere. Bošnjak navodi da je 22. januara više od 30 automobila sa aktivistima Demokratske partije socijalista, na benzinskoj pumpi Luk oil na Starom aerodromu, o trošku Vodovoda, punilo gorivo kako bi organizovano išli na promotivni skup te partije u Ulcinju."Radnik Vodovoda je odobravao sipanje 20 litara po vozilu i kompletan račun stavio na teret tog preduzeća, čime je izvršio više krivičnih djela protiv službene dužnosti u partijske svrhe", kaže se u krivičnoj prijavi Bošnjak. Ona je kazala da ukupan račun iznosi oko hiljadu eura, kao da je točeno "između 600 i 700 litara goriva"."Kako je osnivač Vodovoda Skupština Glavnog grada i kako se to preduzeće finnasira iz njenog budžeta, postoji opravdan interes javnosti da svi navodi prijave detaljno ispitaju, saslušaju određena lica i pribavi sva dokumentacija", navodi Bošnjak. Ona je ocijenila da će prikupljanje ovih dokaza pravovremeno i prema zakonskoj proceduri imati značajnu ulopgu u utvrđivanju činjeničnog stanja i istine o ovom događaju.

"Propuštanje ovih radnji značilo bi ne postoji interes tužilaštva da utvrdi pravu istinu o ovim zloupotrebama i procesuiranje izvršioca krivičnog djela", kaže se u prijavi Bošnjak.

Vučelić: Bošnjak u kontinuitetu ponavlja neistine

Odbornik Branka Bošnjak, koja je podnijela krivičnu prijavu protiv ovlašćenog lica i radnika u podgoričkom preduzeću Vodovod i kanalizacije, zbog zloupotrebe službenog položaja i pronevjere, u kontinuitetu ponavlja iskonstruisane neistine, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Ponavljam ono što sam i ranije saopštio - riječ je o kontinuiranim, očigledno iskonstruisanim neistinama, koje po raznim pitanjima već duže vrijeme iznosi odbornica Bošnjak", navodi se u reagovanju zamjenika gradonačelnika Glavnog grada i direktora Vodovoda Vladana Vučelića.

Bonus video: