Vučelić: SDP i Pozitivna nas neće omesti da opet uzmemo vlast u Podgorici

"Informacije sa terena pokazuju da među biračima u Podgorici uživamo sve više povjerenje, o čemu dodatno govore i rezultati nedavnih istraživanja javnog mnjenja"
85 pregleda 20 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2014. 15:31h

Politički savez Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore neće uticati na rejting Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici, jer istraživanja pokazuju da stranka ima potrebnu većinu za ostanak na vlasti, ocjenio je predsjednik podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić.

Iako je SDP dio vladajuće koalicije na državnom nivou, Vučelić smatra da je formiranje državotvornog bloka u Podgorici legitiman potez jer svaka stranka traži model kojim će dobiti najviše glasova.

"Stvaranje novih političkih saveza DPS apsolutno podržavam sa stanovišta političkog pluralizma čime se nesumnjivo doprinosi većoj kompetitivnosti svih učesnika izbornog procesa, legitimnosti izbora i u krajnjem ukupnoj demokratizaciji našeg društva. Mislim da će, bez obzira na njihov zajednički nastup, DPS osvojiti najveći broj glasova i nastaviti da i dalje uspješno vrši vlast u Podgorici", kazao je Vučelić.

Socijaldemokrate i Pozitivna zajedno će nastupiti na lokalnim izborima u Podgorici, a nakon dogovora o saradnju najavljeno je da će koalicija biti otvorena i za pojedince, udruženja i političke subjekte koji baštine građanske i evroatlantske vrijednosti.

Formiranje koalicije pozdravili su iz Foruma 2010 i Pravdne Crne Gore ali se nijesu izjašnjavali da li će ulaziti u pregovore o ulasku u taj politički savez.

Na pitanje da li će saradnja SDP sa opozicionom partijom smanjiti šanse za eventualnu postizbornu saradnju SDP-a i DPS-a u Podgorici, Vučelić je kazao da formiranje vlasti neće zavisiti od rezultata drugih stranaka.

"Informacije sa terena pokazuju da među biračima u Podgorici uživamo sve više povjerenje, o čemu dodatno govore i rezultati nedavnih istraživanja javnog mnjenja rađena od strane prestižnih evropskih agencija koje se profesionalno bave tim poslovima. Ubjedljivo smo najjača partija koja ima najveći koalicioni kapacitet. I pored toga, nikada nijesmo zavisili od rezultata koji su ostvarivale druge političke partije i siguran sam da ćemo u Podgorici ostvariti najbolji izborni rezultat".

Bonus video: