Traže hitnu reakciju

SNP i DF Berane: Tužilaštvo ima Golubovića u fotografijama

Predsjednik opštine Berane Vuka Golubović negira da je dijelio pomoć stanovnicima Donjeg Tuluma
50 pregleda 10 komentar(a)
Berane pomoć Opština, Foto: Čitalac reporter
Berane pomoć Opština, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 28.01.2014. 17:43h

Izborni štab SNP i DF DF zatražio je hitnu reakciju državnog tužilaštva zbog, kako su naveli, očiglednih zloupotreba državnih resursa od strane predsjednika opštine Vuke Golubovića i njegove DPS u izborne svrhe.

SNP i DF su to zatražili nakon što je Fejsbuk grupa “Opština Berane” objelodanila fotografije koje, kako tvrde, dokazuju da je Golubović u subotu čitavog dana dijelio jednokratnu novčanu pomoć stanovnicima Donjeg Taluma, koji su mahom romske nacionalnosti.

"Stvari su potpuno očigledne. Ne samo da se vrši kršenje Izbornog zakona, već se čini krivično djelo kupovine glasača", saopštili su iz štaba SNP-DF.

Oni su istovremeno pozvali predstavnike OEBS-a i Evropske komisije, kao i svih ambasada u Crnoj Gori, da dođu u Berane i da vide za čime sve poseže „odlazeća vlast“.

U ovom štabu kažu da novčana pomoć koja se dijeli pripadnicima romske populacije nije velika i da će „u krajnjem i njima, kao i svim građanima, dugoročno donijeti štetu“:

„Pitamo predsjednika opštine odakle mu novac? Da nije možda iz njegovog džepa? Još više zadužuje ionako prezaduženu opštinu. I sve te dugove ostaviće nama“.

Iz štaba SNP-DF su ocijenili da je riječ o nastavku afere 'Snimak'.

Primao građane svake druge subote

Golubović je negirao da je organizovao vanredni prijem mimo uobičajenih pravila.

“Slični prijemi praktikovani su svih ovih godina i takav vid komunikacije predstavlja odgovornost prema građanima, što će biti nastavljeno. Proteklih godina, skoro svake druge subote, predsjednik opštine primao je i razgovarao sa građanima. Tom prilikom nije bilo riječi samo o jednokratnim novčanim davanjima, već i o drugim problemima koje u skladu sa mogućnostima pokušavamo da riješimo”, saopštio je Golubović i naveo da je bilo građana svih nacionalnosti.

On je poručio Radojici Živkoviću iz DF da ga ne čudi njegova reakcija jer su svjesni da su izbore već izgubili.

Preporučujemo za Vas