Brajović: Sa Bugarskom izvanredni odnosi

Ambasadorka je takođe najavila učešće predstavnika bugarskog parlamenta na predstojećoj Konferenciji mladih parlamentaraca Evropske unije i Zapadnog Balkana u organizaciji Skupštine Crne Gore
325 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandrova i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin
Aleksandrova i Brajović, Foto: Igor Šljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenu Plugčijevu-Aleksandrovu istakavši da ambasadorka dolazi iz zemlje sa kojom Crna Gora ima izvanredne bilateralne odnose, sa intenzivnom parlamentarnom saradnjom.

Ambasadorka Bugarske je naglasila da kao predstavnica svoje zemlje želi da pruži podršku i doprinese daljim uspjesima Crne Gore, jer "uspjeh naše države predstavlja i uspjeh regiona".

Pozivajući se na svoje bogato parlamentarno iskustvo, Aleksandrova je istakla da Skupština predstavlja ključno tijelo i strukturu jedne države i izrazila očekivanje da će njena uloga u budućnosti biti još značajnija.

Ambasadorka je takođe najavila učešće predstavnika bugarskog parlamenta na predstojećoj Konferenciji mladih parlamentaraca Evropske unije i Zapadnog Balkana u organizaciji Skupštine Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi o jačanju ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, održivih tehnologija i zajedničke turističke ponude.

Bonus video: