Darmanović na sastanku sa novom ambasadorkom Bugarske

U kontekstu evropske integracije, Crna Gora je ostvarila vidljive rezultate i prenijela snažnu podršku Bugarske u tom procesu, kazala je Plugćijeva Aleksandrova
132 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Saša Matić
Sa današnjeg sastanka, Foto: Saša Matić

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Bugarske u Crnoj Gori Meglenu Plugčijevu Aleksandrovu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva Darmanović je poželio uspješan mandat ambasadorki Plugčijevoj i iskazao zahvalnost na aktivnom angažmanu Bugarske tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije u čijem je fokusu bila integracija Zapadnog Balkana.

"Ambasadorka Plugčijeva je izrazila zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Crne Gore i Bugarske, te istakla spremnost da tokom mandata doprinese unapređenju saradnje dvije države. U kontekstu evropske integracije, istakla je da je Crna Gora ostvarila vidljive rezultate i prenijela snažnu podršku Bugarske u tom procesu", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se dodaje na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Bugarska imaju veoma dobre kontakte na najvišem nivou, te ocijenjeno da postoji prostor za intenziviranje ekonomske saradnje.

Bonus video: