Medojević: Vlast će se u Podgorici braniti svim snagama

On smatra da je, nakon afera Listing i Snimak, jasno da Crnom Gorom vlada balkanska konfederacija organizovanog kriminala
9 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.01.2014. 15:23h

Vlast će za izbore u Podgorici upotrijebiti kompletan mehanizam i braniće se svim snagama, jer je, nakon afera Listing i Snimak, naišla na mek i blag odnos Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević.On smatra da je, nakon afera Listing i Snimak, jasno da Crnom Gorom vlada balkanska konfederacija organizovanog kriminala koja je, kako je rekao, nastala organskim srastanjem organizovanog kriminala, vrha crnogorskog režima, bezbjednosnih službi i krupnog kapitala nastalog u tranziciji. Prema njegovim riječima, najava novih kadrovskih rješenja za šefove Agencije za nacionalnu bezbjednost izaziva ozbiljno uznemirenje javnosti i šalje opasnu poruku javnosti da će se ovaj režim, kao i svaki totalitarni i diktatorski, braniti svim sredstvima i koristiti sve raspoložive snage u borbi protiv svojih neistomišljenika."Zato sam rekao da je DF najjača poltička organizacija u Podgorici. Naravno da nijesam mislio na DPS, jer ona nije politička organizacija, već političko krilo balkanske konfederacije organizovanog kriminala i zbog toga sad najveća odgovornost leži ipak na EU i SAD, koje treba da mnogo objektivnije i realnije sagledaju opasnost od ove konfederacije", naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Braniće se svim snagama

On je rekao da "balkanska konfederacija" raspolaže resursima da ugrozi razvoj demokratije i destabilizuje region, kako je kazao, finansiranjem raznih ekstremizama i korupcijom bezbjednosnih službi i pravosuđa. "Cijenim da su to dovoljno ozbiljni razlozi da međunarodna zajednica ozbiljnije, odgovrornije i konketnije reaguje", rekao je Medojević.On smatra da je opasnost regionalna, jer ugrožava regionalni mir i stabilnost. Medojević je ocijenio da je to glavna prijetnja razvoju demokratije u Crnoj Gori i regionalnoj stabilnosti. "Balkanska konfederacija, suočena sa veoma blagom reakcijom EU i SAD na afere Listing i Snimak, kao da je ohrabrena činjenicom da nijesu pretrpjele nikakvu političku štetu, niti im se promijenila pozicija na međunarodnoj sceni i sad su već javno krenuli da kompletiraju svoju infrastrukturu i na ključna mjesta postavljaju svoje najekstremnije eksponente", dodao je on. To je, naveo je Medojević, poruka da će se režim braniti svim snagama."I da će na izborima u Podgorici, suočeni sa porazom biti upotrebljen kompletan mehanizam pritisaka, ucjena, korupcije, jer očigledno da su naišli na veoma mek i blag odnos EU i SAD i da se sad vjerovatno suočeni sa ekonomskom katastrofom, odlučili da vladaju strahom i da pritiscima nad osiromašenim i gladnim narodom dobiju izbore", rekao je on.

Prijeti i likvidacija političkih protivnika Medojević smatra da je vrlo ozbiljna situacija u kojoj se zemlja nalazi zahtijeva ozbiljan i eksplicitan odgovor demokratske opozicije, ne samo političkih partija, već svih prodemokratskih struktura, nevladinih organizacija i slobodnih medija."Moja poruka je da, bez obzira ko dođe na čelo operativnog tima Agencije za nacionalnu bezbjednost, vode računa i razmišljaju o tome da će i ovaj režim jednom pasti. Neka im dešavanja u Srbiji budu opomena da ne učestvuju u kriminalnim aktivnostima bezbjednosnih službi, da odbijaju naređenja i vode računa da će jednog dana, bez političke podrške, odgovarati za sve što su radili", rekao je on. On je poručio da treba zatražiti određene konsultacije u Briselu i Vašingtonu."I da obavijestimo naše prijatelje u Evropi i SAD da politički procesi u Crnoj Gori idu u pravcu koji mogu voditi ka eskalaciji nasilja, likvidacijama političkih protivnika režima, totalnoj zloupotrebi specijalnih službi bezbjednosti u korelaciji sa mafijom i strukturom koja služi u tu svrhu", kazao je Medojević.On je poručio da u Socijaldemokratskoj partiji, Bošnjačkoj partiji i strankama manjina ne postoji jasna svijest o tome kuda vodi političko savezništvo sa mafijom. "I da još nijesu spremni bez stimulansa i korisnih savjeta iz Brisela i Vašingtona da sjednu zajedno sa prodemokratskim strukturama i da dogovorom nađemo zajedničku strategiju za borbu protiv mafije".

Bonus video: