Pozitivna CG: Prioritet rješavanje infrastrukturnih problema Ulcinja

Ulcinj je, prema njegovim riječima, grad koji se nekada prepoznavao i po autentičnom izgledu gdje je najvrednija građevina Stari grad
3 komentar(a)
Dženan Mavrić, Foto: Pozitivna CG
Dženan Mavrić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 22.01.2014. 13:37h

Prioritet urnabističkog djelovanja Pozitivne Crne Gore u Ulcinju je rješavanje gorućih infrastrukturnih problema koji muče građane i turiste, saopšteno je iz te partije.

"Kanal Bratica u kojem se godinama izliva kanalizacija i otpadne vode, a koji se uliva u Port Milenu je prioritet koji se mora hitno riješiti i to tako što će se izraditi korito na samom kanalu, a kanalizaciju priključiti na gradsku. Na taj način bi se riješio i problem neprijatnog mirisa koji je naglašen u ljetnjim mjesecima", navodi se u saopštenju koje potpisuje potpredsjednik OO Pozitivne CG Ulcinj Džanan Mavrić.

Pozitivna se, dodaje Mavrić, zalaže za novu saobraćajnu strategiju koja će voditi rasterećivanju saobraćaja u ljetnjim mjesecim i stvaranju boljih uslova za parkiranje vozila.

Ulcinj je, prema njegovim riječima, grad koji se nekada prepoznavao i po autentičnom izgledu gdje je najvrednija građevina Stari grad.

"Danas on, zbog ljudskog nemara ne izgleda upečatljivo. Stiče se osjećaj da se izgubila toplina koju je grad imao. Obnovljena kaldrma je uljepšala sliku, ali je problem što se na tome stalo. Nesređeni trotoari, oronula rasvjeta, izuzetno malo zelenila i previše betona, umnogome kvare doživljaj Ulcinja kao mediteraskog bisera. Sličnu sudbinu dijele I ostali djelovi grada.

Kada je već nerealno očekivati velelepne i grandiozne objekte, onda je je realno i ostvarivo za početak urediti postojeće objekte kao i komulanu infrastrukturu. Pozitivna Crna Gora smatra da treba krenuti iz početka, kroz identifikovanje problema i kroz raspisavanje konkursa o idejnim rješenjima koja ne iziskuju ogromna finasijska sredstva. Takav model možemo preuzeti iz drugih evropskih gradova koji su prolazili kroz istu fazu kao i grad Ulcinj", navodi se u saopštenju.

Sve navedene investicije i projekti mogu se, kaže Mavrić, riješiti relativno skromnim budžetom.

"Time bi se stvorili uslovi za veću prepoznatljivost, što bi uticalo i na dolazak stranih investitora. Tek sa njihovim dolaskom grad bi dobio i velike obejkte, hotele koji bi uokvirili arhitektonski koncept prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Ulcinja".

Bonus video: