Drobnič: Ako nastavite ovako, drugi će vas preteći

Drobnič upozorio predstavnike parlamenta da Crna Gora ne ispunjava obaveze iz evropske agende
56 komentar(a)
Mitja Drobnič, Dirk Lange, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Mitja Drobnič, Dirk Lange, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 21.01.2014. 08:02h

Šef Misije Evropske unije(EU) u Crnoj Gori Mitja Drobnič upozorio je da bi Crna Gora mogla izgubiti titulu lidera evropskih integracija na Balkanu, ako nastavi da ne ispunjava svoje evropske obaveze, saznaju “Vijesti” u parlamentu.

“Postoje i druge države”, navodno je rekao Drobnič na sastanku sa šefom parlamenta Rankom Krivokapićem, koopredsjedavajućim Radne grupe za izborno zakonodavstvo Milutinom Simovićem(DPS) i Srđanom Milićem(SNP), te šefom poslaničkog kluba DF Goranom Danilovićem.

Taj sastanka je održan krajem prošle sedmice kako bi predstavnici partija pokušali da se dogovore o nastavku rada na izmjenama seta izbornih zakona, uz pomoć eksperata EU.

Drobnič: Svakoj osobi obezbijediti da uživa svoja prava >>>

Izvori “Vijesti” nijesu mogli da preciziraju da li je Drobnič, govoreći o zastoju na izbornom zakonodavstvu, upozorio samo na tu činjenicu ili na niz drugih stvari, kao što su napadi na novinare i medije, stanje u pravosuđu koje aferu “Snimak” i druge slučajeve nije istražilo i procesuiralo do kraja, a koji bi mogli dovesti do toga da krunu lidera evropskih integracija na Balkanu, kako stvari sada stoje, od Crne Gore preuzme Srbija.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: