Harasni: Depolitizovati lokalnu administraciju

"Javna uprava nije ničija privatna firma niti nasleđe, već mjesto gdje se uvijek mora braniti javni interes i javno dobro"
4 komentar(a)
Ilir Harasni, Foto: Pozitivna CG
Ilir Harasni, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 20.01.2014. 15:01h

Pozitivna u Ulcinju insistira na depolitizaciji lokalne administracije jer, kako kažu, upravo od toga zavisi povjerenje građana u istu.

"Pozitivna Crna Gora zalaže da se lokalna administracija hitno depolitizuje.

Što je manji stepen politizacije u određenom organu upravljanja, to je veće povjerenje građana u administraciju. To znači da mjesta u lokalnoj administaciji moraju pripadati onima koji su najsposobniji bez obzira na svoja politička opredeljenja.

Takođe, mi ćemo se zalagati za veći stepen transparentnosti u upravljanju. Javna uprava nije ničija privatna firma niti nasleđe, već mjesto gdje se uvijek mora braniti javni interes i javno dobro".

Takav potez bi administraciju učinio uspješnijom, navode u Pozitivnoj.

"Samo takva transparentna birokratija može biti uspješna i u službi građana Pozitivna smatra da treba poboljšati komunikaciju sa građanima koja je do sada bila na izuzetno niskom nivou. To podrazumijeva redovno inaformisanje o svim dešavanjima unutar Opštine, razne publikacije, periodične izvještaje o trošenju novca iz budžeta, razgovori sa građanima i odgovori na njihova pitanja, sugestije ili zahtjeve, kao i bolje i kvalitenije održavanje sajta Opštine Ulcinj.

Ovo su samo neke od promjena koje se mogu izvesti samo uz dobru političku volju i malo kreativnosti koja trenutno nedostaje. Znajući da je lokalna administracija ogledalo ukupnog društvenog razvoja, učinićemo sve da ona odgovari svojoj svrsi i postane pravi građanski servis sa velikim povjerenjem građana, što sada nije slučaj", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Ilir Harasni.

Bonus video: