Beranska opozicija optužila DPS: Zapošljavate pred izbore

Bućković je kazao da za sada neće iznositi imena građana koji su zaposleni
9 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2014. 08:51h

Koalicija Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF) optužila je vlast u Beranama da zapošljava građane u opštinskim preduzećima, iako traje predizborna kampanja za lokalne izbore 9. marta.

Iz opozicione koalicije optužili su čelnike opštine Berane da su raspisali konkurs za zapošljavanje u nekoliko javnih ustanova, iako je predizborna kampanja.

“U punom zamahu su nezakonita zapošljavanja u javnim ustanovama kao što je komunalno preduzeće i vatrogasno. Ono što je najgora činjenica je da su u Centru za djecu sa posebnim potrebama, koji nije još otvoren, tri puta više radnika primili nego što je to potrebno”, izjavio je Boris Bućković iz koalicije SNP-DF za televiziju “Vijesti”.

Bućković je kazao da za sada neće iznositi imena građana koji su zaposleni iako to u vrijeme izborne kampanje zabranjuje Zakon o finansiranju političkih partija. Bućković je pozvao građane da prijave ukoliko neko na njih vrši pritisak da glasaju u zamjenu za zapošlhjavanje ili isplatu novčane pomoći.

Bućkovićeve optužbe da DPS predizbornim zapošljavanjem pokušava da sačuva vlast, prvi čovjek Berana Vuka Golubović nazvao je podmetanjem. On je kazao da nije bilo zloupotreba.

“Prije raspisivanja izbora bilo je nešto zapošljavanja i vjerovatno se misli na Dom za djecu sa posebnim potrebama koji je u otvaranju, koji je već neke aktivnosti započeo. Tamo imamo nekoliko ljudi koji su primljeni prije izbora”, kazao je Golubović

Galerija

Bonus video: