Cungu: Riješiti slučaj Šas prije lokalnih izbora

I Cungu i Resulbegović juče su kazali da su optužbe besmislene.
59 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 16:26h

Inspektori ulcinjske policije već četiri dana provjeravaju da li su predsjednik i potpredsjednik Opštine Nazif Cungu i Selim Resulbegović zloupotrijebili službeni položaj prilikom donošenja studije lokacije za Šas, odnosno gradnje objekta u Pinješu pored hotela “Mediteran”.

Osnovni državni tužilac Ferihaja Muratović kazala je juče “Vijestima” da je tužilaštvo formiralo dva odvojena predmeta, jedan protiv lidera Force na osnovu optužbi Resulbegovića i drugi protiv šefa ulcinjskog odbora SDP-a na osnovu optužbi Cungua.

“Predmet smo prije dva dana, po nalogu VDT-a, dostavili Upravi policije i u toku je izviđaj. Sada ne znamo da li će biti pokrenut krivični postupak protiv bilo koga od njih dvojice i to vam u ovom trenutku ne može niko reći”, kazala je Muratović.

I Cungu i Resulbegović juče su kazali da su optužbe besmislene.

“Ta studija lokacije je sigurno najčistiji predmet. Zato sam i prije svih tužilaštvu dostavio svu potrebnu dokumentaciju sa zamolnicom da slučaj riješe prije 26. januara kada su lokalni izbori”, kazao je Cungu.

I Resulbegović je ubijeđen da protiv njega neće biti pokrenut krivični postupak.

“To su Cunguove manipulacije i ubijeđen sam da će sve biti brzo završeno obustavlajnejm postupka protiv mene”, kazao je Resulbegović koga su, kako je kazao, inspektori obavijestili da bi izjavu trebalo da da za dva do tri dana. Cungu je kazao da ga ga još niko zvanično nije zvao.

Resulbegović je nedavno, na predizbornom sučeljavanju nosioca odborničkih lista na TV Teuta, optužio Cungua da je preko studije lokacije za Šas nezakonito prisvojio 32 hiljade kvadrata državnog zemljišta, ocjenjujući da je država time oštećena za milione eura.

Lider ulcinjskog SDP-a tada je pokazao i mapu Šasa sa obilježenom privatnom imovinom Cungua površine oko 50 hiljada m2 koje se graniči državnim zemljištem od 32 hiljade kvadrata.

Resulbegović je naveo da studijom na državnom zemljištu nije predviđena gradnja objekata, već park koji predstavlja izlaz na obalu Šaskog jezera sa Cunguovu zemlju.

Resulbegović (foto:SDP)

On je ocijenio da prvi čovjek grada mora da štiti opšti, a ne sopstveni interes i da je kada je došao na vlast, morao izmijeniti studiju lokacije.

Cungu je kazao da je zemljište površine 50 hiljada kvadrata kupio 2007. godine kada je podnio zahtjev za izradu studije lokacije.

On je novinarima pokazao dokumentaciju iz koje se vidi da je dvije godine kasnije tadašnji predsjednik Opštine Gzim Hajdinaga donio odluku o izradi studije lokacije za eko - seosko turistički centar u Šasu na površini od 83 hiljade kvadrata.

Lider Force je kazao da je kada došao na vlast 2011, samo nastavio započeti posao koji je završen na potpuno legalan i tansparentan način.

U istoj emisiji, Cungu je optužio Resulbegovića da je svoju kancelariju u Opštini pretvorio u uslužni biro svoje privatne firme koja se vodi na ime njegovog sina i da je pokušao da nezakonito izdejstvuje izgradnju sprata na objektu u Pinješu.

Resulbegović je odgovrio da Cungu manipuliše, te da mu je suvlaslniku na placu odobrena gradnja do maksimalno jedan metar iznad puta.

Galerija

Bonus video: