Blizu dogovor oko elektronske identifikacije i Državne izborne komisije

“Danas smo radili na odlučivanju između par alternativa koje smo imali o Zakonu o izboru odbornika i poslanika, tako da smo to priveli kraju"
3 komentar(a)
Cetinje lokalni izbori, Foto: Zoran Đurić
Cetinje lokalni izbori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.01.2014. 15:26h

Kolegijum predsjednika Skupštine priveo je danas kraju rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika na kojem je radila Radna grupa za izgradnju povjerenja u izborni proces i ostalo je da se usaglasi još nekoliko tehničkih detalja o tom zakonu a on bi trebalo da bude završen u utorak.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić kazao je da se članovi Kolegijuma nisu vraćali na predloge u zakonu već su donosili odluke o alternativama u tom dokumentu.

“Danas smo radili na odlučivanju između par alternativa koje smo imali o Zakonu o izboru odbornika i poslanika, tako da smo to priveli kraju i ostalo je par tehničkih detalja, da se normiraju neke odluke koje smo donijeli”, kazao je Bojanić novinarima u Skupštini.

Bojanić je saopštio da je Kolegijum priveo kraju i djelove zakona koji su najviše kočili rad Radne grupe, kao što su elektronska identifikacija birača i sastav Državne izborne komisije (DIK). “Ne vidim spor u elektronskoj identifikaciji osim u rokovima, i o sastavu DIK-a smo usaglasili stavove” rekao je Bojanić.

On je naveo da će Kolegijum naredne sedmice konsultovati Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali da će to biti samo o rokovima za implementaciju zakona. Kolegijum će, kako je najavio Bojanić, u utorak završiti rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika a zatim preći na Zakon o biračkim spiskovima.

Bonus video: