Izbori u Beranama

SNP i DF poručili građanima: Ne primajte "darove" DPS-a

"Oni lokalnom stanovništvu nude lažna obećanja, ali i novac i neke druge pogodnosti koje su zakonom zabranjene"
0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.01.2014. 14:03h

Opštinaski odbori Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF) u Beranama pozvali su građane da prijave "sve ucjene i pritiske koje ovih dana nad lokalnim stanovništvom demonstrira aktuelna vlast".

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju tih partija, Demokratska partija socijalista (DPS) u Beranama, svjestna izbornog poraza, nalazi se u velikoj panici i "iz tih raloga pokušava da isprobanim metodama anulira ubjedljivu prednost opozicije".

"I ptice na grani znaju da DPS gubi predstojeće izbore u Beranama. To znaju i aktivisti te partije koji su se ovih dana "razmiljeli" po terenu da spasavaju ono što se ne da spasiti. Oni lokalnom stanovništvu nude lažna obećanja, ali i novac i neke druge pogodnosti koje su zakonom zabranjene. Zato pozivamo građane da ne uzimaju "darove" aktivista DPS-a", navodi se u saopštenju.

SNP i DF su saopštili da su Inspekcijski organi već preduzeli određene mjere kako bi spriječili nezakonito zapošljavanje u lokalnoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština

"Tako se ovih dana moglo čuti, iz redova DPS-a, kako hrabre sami sebe da je pobjeda na njihovoj strani. Sa takvom pričom aktivisti te partije idu od kuće do kuće, navodeći da će svi oni koji otkažu povjerenje aktuelnim vlastima biti sankcionisani na određeni način. No, građani su prozreli njihove podle namjere, a naročito oni koji su do sada davali povjerenje DPS-u, saopštavajući im da su nepoželjni gosti u njihovim domovima. Ti građani, uviđajući da su izmanipulisani svih ovih godina, svakodnevno prilaze našim".

U saopštenju se dodaje da su Inspekcijski organi već preduzeli određene mjere kako bi spriječili nezakonito zapošljavanje u lokalnoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština.

"Suočeni smo sa najezdom maminih i tatinih sinova, njihovih rođaka i kumova, koji ovih dana dobijaju poslove u lokalnoj upravi. To su djeca onih koji su ovaj grad gurnuli u ambis. To vide i birači DPS-a koji godinama uzaludno pokušavaju da dođu do posla. Upravo su nam oni sugerisali da je potrebno angažovati nadležne inspekcijske organe koji će spriječiti nezakonito zapošljavanje članova onih familija koje, zloupotrebljavajući društvene resurse, zadovoljavaju svoje lične interese. Mi smo to i uradili tako da ubrzo očekujemo da se pred lice pravde izvedu svi oni koji izmišljaju nepotrebna radna mjesta za one koji su odavno materijalno zbrinuti", navodi se u saopštenju.

SNP i DF su posjetili na izjavu premijera Mila Đukanovića prilikom posjete Beranama kada je saopštio da na sjeveru nema radnih mjesta i da "omladina treba da ide za Kumbor da tamo traži posao".

"On je na taj način demantovao lokalne političare DPS-a koji tvrde da će se u slučaju pobjede te partije u Beranama uhljebiti veliki broj mladih ljudi. Sve to govori da je ta partija izgubila svaki kompas i da će ovome gradu svanuti kada sadašnja opozicija odnese pobjedu na izborima 9. marta", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas