Vlada na istraživanje Eurobarometra: Ipak nam se vjeruje

"Dakle, uprkos globalnoj krizi i nepovoljnim ekonomskim parametrima, crnogorska Vlada se i prema ovom istraživanju pokazala uspješnom"
52 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 19:52h

Istraživanje Eurobarometra pokazuje da se Vlada Crne Gore, uprkos globalnoj krizi i nepovoljnim ekonomskim parametrima, pokazala uspješnom i da joj je, u odnosu na ostale u regionu, ukazano najveće povjerenje građana, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Istraživanje Eurobarometra, objavljeno na sajtu Evropske komisije, pokazuje da Vladi Crne Gore ne vjeruje 61 odsto građana, a većina od 41 odsto njih smatra da se država kreće u lošem pravcu.

Iz Vladinog Biroa su agenciji Mina kazali da se sa pažnjom odnose prema svakom ozbiljnom istraživanju javnog mnijenja, a pogotovo prema istraživanju Eurobarometra jer im ono, kako su naveli, pomaže da bolje sagledaju poziciju Crne Gore u odnosu na ostale evropske zemlje.

TV Vijesti, Daniela Vranković

"Sa zadovoljstvom konstatujemo da rezultati istraživanja povjerenja građana Evrope u vlade evropskih zemalja pokazuju da je Vlada Crne Gore, po stepenu povjerenja koje joj ukazuju građani, u gornjem dijelu tabele (13-15 mjesto zajedno sa vladama Srbije i Islanda)", naveli su iz Biroa.

Prema njihovim riječima, po stepenu nepovjerenja građana, Vlada Crne Gore je u donjem dijelu tabele, na 21. odnosno 22. mjestu, zajedno sa Vladom Holandije.

"Dakle, uprkos globalnoj krizi i nepovoljnim ekonomskim parametrima, koje Crna Gora dijeli sa svim državama okruženja i zemljama članicama Evropske unije, crnogorska Vlada se i prema ovom istraživanju pokazala uspješnom", kazali su iz Biroa.

Istraživanje, kako su naveli, takođe pokazuje da je Vlada Crne Gore uz Vladu Srbije, ta kojoj je u regionu Zapadnog Balkana ukazano najveće povjerenje.

"Posebno inspirativnim smatramo podatak da je Crna Gora pri samom vrhu tabele država poređanih po procentu odgovora građana koji nijesu mogli da se opredijele, odnosno koji su izjavili da ne znaju da li vjeruju ili ne vjeruju Vladi", naveli su iz Biroa.

Taj podatak ih, kako su kazali, obavezuje da nastave da unaprjeđuju komunikaciju sa građanima i još bolje prezentiraju Vladinu politiku.

"Sa druge strane, taj podatak nam ukazuje na prostor vjerovatnog popravka pozicije, odnosno logičnog povećanja broja građana koji će se na sljedećem istraživanju Eurobarometra izjasniti pozitivno o politici Vlade Crne Gore", kazali su iz Biroa.

Galerija

Bonus video: