Pajović: Ulcinjem se više neće upravljati iz Podgorice

"Kada se proda Solana, novac neće pripasti Ulcinjanima nego nekom drugom. To mora da se mijenja i zato smo odlučni da istrajemo na decentralizaciji vlasti"
67 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 17:57h

Predsjednik Pozitivne Darko Pajović kazao je da će se njegova partija nakon izbora u Ulcinju, zalagati za decentralizaciju vlasti posebno kada su u pitanju resursi kojima gazduje JP za upravljanje morskim dobrom.

On je poručio da Ulcinj prije svega pripada Ulcinjanima i da se tim gradom više ne smije upravljati iz Podgorice "kao što je bio slučaj do sada".

"Nije fer ni pošteno da je granica morskog dobra u Kotoru 30 metara, u Budvi oko 50 a u Ulcinju 565 metara. To preduzeće već godinama i decenijama isisava novac od građana Ulcinja. To je prva stvar koja će biti u našem fokusu nakon što ostavrimo dobar izborni rezultat", kazao je Pajović na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjednikom OO Pozitivne Dritanom Abazovićem.

Pajović je ocijenio da je na sceni diskriminatorsk odnos države prema Ulcinju o čemu svjedoči solana.

"Kada se proda Maljevik, pare idu u barsku kasu, od Zavale u budvansku a od Trstenog u kotorski budžet. Kada se proda Solana, novac neće pripasti Ulcinjanima nego nekom drugom. To mora da se mijenja i zato smo odlučni da istrajemo na decentralizaciji vlasti", poručio je Pajović.

Odgovarajući na pitanje kakav je stav Pozitivne kada je u pitanju Kosovo, Pajović je rekao "da je Kosovo za Pozitivnu završena stvar".

"Mi smo još u prvom medijskom nastupu u maju 2012. kazali da je za nas pitanje državnosti Kosova završeno i da možemo da radimo samo na unapređenju odnosa. Kosovo je realnost i uvjeren sam da je njegova državotvornost doprinijela stabilizaciji prilika u cijelom regionu", ocijenio je Pajović.

On je naveo da je Pozitivna žrtvovala svoje političke interese zarad političkih principa. On je istakao da je upoznat sa podmetanjima politčkih konkurenata kada je u pitanju Kosovo.

"To su one iste partije koje su u Podgorici u koaliciji sa onima koji ne priznaju Kosovo, čak ni Crnu Goru, uporno se zalažu za državnu zajednicu Srbije i Crne Gore i uz sve to, žestoki protivnici NATO- a. Neka prvo pogledaju u svoje dvorište", kazao je Pajović.

Komentarišući verbalni sukob premijera Mila Đukanovića i Abazovića kada je šef DPS mladog poslanika nazvao bitangom, Pajović je rekao da je Pozitivna okrenuta budućnosti.

"Naravno da stojimo iza Dritana ali kao što je i on sam rekao, za nas je to završena stvar. Jako bih bio srećan kad bi neki drugi koji podržavaju riječi koje nijesu primjerene čak ni kući ili na ulici a kamoli u domu koji se zove parlament, vodili više računa kada su u pitanju izabrani predstavnici građana", kazao je Pajović.

On je ponovio da je Ulcinj opština sa ubjedljivo najvećim resursima u Crnoj Gori.

"Vi ste, recimo, jedno od rijetkih mjesta ne u Crnoj Gori nego i u Evropi, koje može da zarađuje novac od posmatranja ptica. U pitanju je nesposobnost ili nehtjenje svih vlasti do sada da shvate da je došlo novo vrijeme i da nije sve u izgradnji i prodaji apartmana", kazao je Pajović.

Galerija

Bonus video: