Mugoša: Anketiramo po zakonu

Bošnjak je ponovila da je anketa sprovedena kako bi DPS napravio bazu birača pred lokalne izbore u Podgorici
96 pregleda 2 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.01.2014. 10:53h

Anketa “Evidentiraj-rješavaj” biće nastavljena, jer Agencija za zaštitu ličnih podataka nije utvrdila da se njome krše zakoni, najavljeno je iz uprave Glavnog grada.

U podgoričkoj upravi odbacili su tvrdnje odbornice Pokreta za promjene (PzP) Branke Bošnjak da Agencija nije utvrdila da li se anketa sprovodi po zakonu, jer su na to uticali čelnici podgoričke uprave.

Iz Agencija “Vijestima” juče nije odgovoreno kada će se Savjet te institucije izjasniti da li podgorička uprava sprovodi anketu po zakonu.

“Očekivanje da bilo koji organ u državi može da proglasi nezakonitim akciju u cilju ažuriranja podataka u evidencijama koje lokalna uprava vodi, samo po sebi je toliko besmisleno da nije potrebno ni dokazivati da je u suštini riječ o običnom politikanstvu”, navodi se u reagovanju PG biroa.

Bošnjak je ponovila da je anketa sprovedena kako bi DPS napravio bazu birača pred lokalne izbore u Podgorici.

“Sva ova nemušta argumentacija me neodoljivo podsjeća na ono kad su pokušavali da se odbrane od očiglednog u aferi “Snimak”. Braniti neodbranjivo je jako teško, pa čak i pred ovim nejakim institucijama, kakve su nažalost naše”, kazala je ona.

Bonus video: