Pajović: Pozitivna otvorena za razgovor o formiranju državotvornog bloka

“Ono što ja mislim jeste da je sam DF dao vrlo jasnu naznaku da oni sebe ne vide u tom bloku"
100 pregleda 43 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2014. 18:53h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poručio je da su vrata te partije otvorena za sve političke subjekte koji žele da sa Pozitivnom razgovaraju o formiranju državotvornog bloka.

“Mogu samo da ponovim on što smo ranije kazali, da, što se nas tiče radi se o jednoj interesantnoj ideji, a koliko je ona ostvariva milsim da ćemo vrlo brzo i saznati. Pozitvna je otvorena za razgovore sa političkim subjektima i svako ko smatra da treba razgovarati sa Pozitivnom naša vrata apsolutno držimo otvorenim” kazao je Pajović za TV Vijesti.

Upitan da li u državotvornom bloku ima mjesta za Demokratski front (DF) Pajović je kazao da je ta koalicija već dala jasne naznake da ne žele da budu dio bloka čije je osnivanje predložio šef Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

“Ono što ja mislim jeste da je sam DF dao vrlo jasnu naznaku da oni sebe ne vide u tom bloku. Isto tako, koliko je meni poznato, to su kazali oni koji su inicirali ideju” rekao je lider Pozitivne i dodao da ideja Foruma 2010 o okupljanju svih u opoziciji i SDP-a nema uporište u subjektima koji bi trebalo da je čine.

Pajović je, upitan da li očekuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, kazao da treba sačekati rezultate lokalnih izbora

Pajović je, upitan da li očekuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, kazao da treba sačekati rezultate lokalnih izbora koji slijede.

“Ako lokalni izbori pokažu da je u dovoljnoj mjeri narasla opoziciona politička misao svakako da su ti izbori vrlo vjerovatni. U suprotnom mnogo manje su vjerovani, Treba ostaviti rezultatiu izbora koji će nam vrlo jasno pokazati u kojem će se pravcu kretati crnogorska politička scena” kazao je on.

Pajović je ocijenio da će se nakon lokalnih izbora više znati i o eventualnom razlazu u vladajućoj koaliciji. “Da sačekamo rezultate lokalnih izbora i čini se da ćemo imati jednu vrlo jasnu sliku i kada su u pitanju eventualni razlaz petnaestogodišnje vladajuće koalicije i eventualno raspisivanje parlamentarnih izbora” rekao je Pajović.

On je naveo da su kadrovske promjene koje je Pozitivna najavila nakon lošeg izbornog rezultaa na Cetinju, u Petnjici i Mojovcu već dogodile ali da nije riječ o čistkama u partiji.

“Do toga je već došlo i javnost ćemo vrlo brzo obavijestiti o tome. Ne radi se o bilo kakvim čistkama i određenom kažanjavanju za izborni rezultat koji je na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu po našim analizama bio ispod naših očekivanja, radi se o dodatnom kadrovskom osvježavanju i jačanju stranke” zaključio je Pajović.

Bonus video: