DPS daje, DPS odnosi: Mijenjaju imena ulica kojima su sami dali naziv

Te ulice su preimenovane devedesetih godina kada su se zvale ulica Maršala Tita i ulica Borisa Kidriča, uz podršku upravo DPS-a
91 pregleda 26 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.01.2014. 15:23h

Demokratska partija socijalista će inicirati promjenu naziva ulice Nikole Pašića i kralja Petra Karađorđevića u Pljevljima, a podržaće je Socijaldemokratska partija, piše Radio Antena M.

Te ulice su preimenovane devedesetih godina kada su se zvale ulica Maršala Tita i ulica Borisa Kidriča, uz podršku upravo DPS-a.

“Mi ćemo imati inicijativu, u svakom slučaju Opštinski odbor baviće se tom problematikom i iniciraćemo to - dakle moj odgovor je potvrdan. S obzirom na to da su sada u aprilu izbori ne mogu precizirati kada ćemo to predložiti. U trenutku kada budemo sigurni da će naša inicijativa imati uspjeha to ćemo i predložiti. Bavićemo se tim, a do tada ćemo se baviti kampanjom možda će između ostalog i to biti jedna od tačaka kampanje“, kazao je šef pljevaljskog DPS-a Filip Vuković.

Podršku za promjenu imena ulica imaće i iz SDP-a, kaže Momir Redžović iz tog odborničkog kluba.

“Snažno ćemo podržati svaku ideju koja je usmjerena u tom pravcu da se promjene nazivi onih ulica koje nijesu dio kulturno-istorijske tradicije ovog grada i Crne Gore“, kazao je Redžović.

Bonus video: