DPS: Državotvorni blok teško i do 15, a kamoli 30 odsto podrške birača

"Čak i kada bi množili, a ne sabirali, procente podrške birača koje imaju ove partije i NVO, ne bi ugrozili političku dominaciju DPS-a"
21 komentar(a)
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Časlav Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.01.2014. 16:31h

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da su procjene da bi državotvorni blok mogao da računa na 30 odsto podrške birača, nerealne.

"Danas smo u pojedinim medijima mogli pročitati neobjektivne prognoze izbornih rezultata moguće koalicije koja se pretenciozno naziva državotvornim blokom. Bez namjere da budemo sarkastični i uvrijedljivi, očekivanje da bi taj blok mogao računati na 30 odsto podrške birača, podsjećaju na prognoze rezultata lokalnih izbora održanih 16. novembra prošle godine. Ni na Cetinju, ni u Mojkovcu i Petnjici ni izbliza nije postignut rezultat kakav su najavljivali čak i najodgovorniji predstavnici tzv. državotvornog bloka", navodi portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Časlav Vešović.

On je naveo da je prema posljednjem istraživanju javnog mnjenja, koje je radila renomirana agencija za utvrđivanje političkih rejtinga, SDP podržava 5 odsto crnogorskih građana, Pozitivnu oko 7 odsto uz konstantan pad, dok Pravedna i Forum 2010 ne postoje čak ni kao statistička greška.

"Čak i kada bi množili, a ne sabirali, procente podrške birača koje imaju ove partije i nevladina organizacija, ne bi ugrozili političku dominaciju DPS-a. Uz svu moguću galantnost prilikom prognoziranja političkog autoriteta tzv. državotvornog bloka teško bi dosegli 15 odsto podrške, a kamoli 30 odsto koliko smo imali priliku danas da pročitamo. Nadamo se da ovi otrežnjujući podaci neće poljuljati njihov koalicioni entuzijazam, već da će ih usmjeriti na odmjerenije prognoziranje rezultata izbora", kazao je Vešović.

Bonus video: