Lazović: Vanredni izbori ako se u aprilu previše zagrije politička arena

"I danas nijesam srećan što smo morali povećati PDV. Imao sam ozbiljnu rezervu prema tom potezu u setu naših mjera..."
21 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2014. 07:28h

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i potpredsjednik Socijaldemokratske partije Vujica Lazović, koji je početkom prošle godine izjavio da je Crna Gora u ozbiljnoj finansijskoj situaciji i da nije daleko od ivice ponora, ocijenio je da je država “sada u nešto boljoj situaciji”.

Hoće li biti vanrednih parlamentarnih izbora i da li bi SDP samostalno nastupio, sa nekim novim (sa kim) u koaliciji ili ne bi bilo iznenađenje da opet bude sa DPS-om?

"Kako sada stvari stoje, mislim da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali ako se poslije lokalnih izbora u aprilu politička arena previše zagrije, onda se mogu desiti i vanredni parlamentarni izbori. SDP se ne plaši samostalnog nastupa. Naprotiv, na lokalnom nivou tamo gdje smo samostalno nastupali u posljednjih nekoliko godina ostvarili smo odlične rezultate. Sa kime ćemo poslije izbora, ako ih bude, ići u koaliciju zavisi od toga kako te izazove budu procjenjivali organi partije", kazao je Lazović u intervjuu "Vijestima".

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 8. januar

Bonus video: