Lekić: Bori li se državni patriota protiv mafije

Lider Demokratskog fronta se pita šta znači "državotvorni blok" o kome priča SDP
79 pregleda 53 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.01.2014. 08:14h

Da bi Demokratski front (DF) ušao u državotvorni blok neko mora javno objasniti što se pod tim pojmom podrazumijeva, a dok se to ne učini ideja državotvornog bloka ličiće na novo prodavanje magle na političkoj sceni u Crnoj Gori, kazao je lider Fronta Miodrag Lekić u intervjuu “Vijestima”, odgovarajući na pitanje kako doživljava učestale poruke lidera Socijaldemokratske partije (SDP-a Ranka Krivokapića o neophodnosti formiranja državotvornog bloka koji bi, se zalagao za državu socijalne pravde i za vladavinu prava.

Krivokapić u izjavi nije pomenuo da bi taj blok uključio DF?

Lider SDP-a je posljednjih mjeseci javnosti poručivao mnogo toga. Između ostalog da želi da sa svojom partijom odlučno dopinese dekriminalizaciji crnogorske države. Pri tom je ukazivao na konkrente i to veoma teške korupcionaške radnje u izvođenju konkretnih osoba iz Demokratske partije socijalista (DPS), dakle, njihovog koalicionog partnera.

Zaista je impresionirajuće kako je državni tužilac hrabro i stručno oćutao javne, konkretne navode predsjednika skupštine o kriminalu u KAP-u, o finansisjkim bahanalijama u upravljanju budžetom, o svjesno štetnim ugovorima po državu, o novim iracionalnim zaduživanjima itd. Ništa manje ne impresionira sposobnost SDP-a i DPS-a da nakon svega izrečenog nastave koalicionu saradnju.

Očigledno, u pitanju je ogroman strah od napuštanja vlasti pa i po cjenu uzajamnog ponižavanja, u pitanju je, nažalost, i nivo političkog života na zaista najnižem nivou.

Inače, teško da mogu da komentarišem bilo što u vezi sa tkz. državotvornim blokom iz prostog razloga što još niko nije javno objasnio što se porazumjeva pod pojmom. Dok to neko javno i ozbiljno ne objasni, sve liči na neku novu prodaje magle na crnogorskoj sceni.

Da li DF treba da bude dio i tog državotvornog bloka? Iz Foruma 2010 su naveli da su razgovarali sa Vama kao liderom DF-a i da DF treba da bude uključen.

Ponavljam, ne znam ni o čemu se radi. Evo čekamo da nam neko objasni što znači dražvni patriotizam danas – boriti se za pravnu državu i očistitu državu od mafije ili nešto drugo.

Čitav intervju možete pročitati u štampanom izdanju za 6. i 7. januar

Bonus video: