UCG: Državi nanesena ljaga i sramota, Marković da podnese ostavku

"Kompleks slabih i malih uzeo je svoj danak još jednom - Crna Gora je ponižena, a njena vojnička čast obrukana bez i jednog metka"
111 pregleda 5 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora logo, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 06.08.2018. 14:16h

Kada je Vlada zajedno sa parlamentarnom većinom nedavno poslala dva oficira u snage KFOR-a na Kosovo, pomislili smo da manje vojnika "ne može napraviti veću bruku za Vojsku Crne Gore". Izgovor je bio da Crna Gora hoće da pomogne i da doprinese miru i pomirenju kroz angažman u međunarodnim snagama. Naravno, "bio je to sraman izgovor i sramnija odluka". Da može i od toga gore vidjeli smo prekjuče. Samo jedan oficir dovoljan je za najveću sramotu, Ivana Mašulovića poslali su na svečanost obilježavanja Oluje u Kninu, navodi se u saštenju Ujedinjene Crne Gore (UCG).

"Normalan, pristojan i čestit čovjek može samo da osjeti gađenje zbog učinjenog. Nedostatak dostojanstva i poštovanja vlastitog naroda kod članova Vlade je prerastao u neizlječivu zaraznu bolest od koje su oboljeli svi. Premijer Duško Marković treba da podnese ostavku jer je državi nanesena ljaga i sramota", poručuju iz UCG.

U Ujedinjenoj Crnoj Gori se pitaju, može li "još gore i crnje u nekom sljedećem pokušaju".

"Očigledno je da može, samo treba sačekati. Mašulović je valjda trebao da pomiri pripadnike domovinskog rata u Hrvatskoj sa par hiljada pobijenih srpskih civila u Oluji i par stotina hiljada prognanih sa svojih ognjišta? Kompleks slabih i malih uzeo je svoj danak još jednom - Crna Gora je ponižena, a njena vojnička čast obrukana bez i jednog metka. Prije 23 godine dočekali smo unesrećene ljude, starce, žene i djecu iz Srpske krajine koji su od svega imanja uspjeli da izbjegnu samo sa golim životima i nesrećom za koju nijesu bili krivi. Može Hrvatska postati i trostruka članica NATO i EU ali to neće značiti da je Oluja veliki ratni podvig na koji njihovo državno rukovodstvo treba da bude ponosno. Oluja je bila i ostala sramotni progon i pogrom vlastitog stanovništva, a Crna Gora iz tog doba pokazala je čovječno lice, svjesna toga da samo čast i bruka žive dovijeka", stoji nadalje u saopštenju.

Iz UCG su ocijenili da Mašulović nije predstavljao ni Crnu Goru ni VCG u Kninu.

"Njegovo prisustvo je bijedni pokušaj provokacije od strane ljudi plitke pameti i nečiste savjesti. S istim žarom su nekad bili 'Bijeli orlovi' kao što su danas vatreni navijači neljudske komedije sa smrću i gonjenjem. Nakon svega, poslednji čin ove velike sramote, može biti samo dovođenje Tompsona da pjeva na proslavi Dana Vojske CG ili dočeku Nove godine", zaključuje se u saopštenju UCG.

Bonus video: