Dizajneri, pažnja: Vlada traži grafičko rješenje za članstvo CG u NATO

Idejno rješenje zvaničnog logotipa i vizuelni identitet i slogan koncepcijski i stilski treba da čine povezanu cjelinu
53 pregleda 6 komentar(a)
Cg zastava, Foto: Shutterstock
Cg zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.12.2013. 15:49h

Crnogorska Vlada raspisala je danas Konkurs za idejno rješenje vizuelnog identiteta procesa pristupanja Crne Gore NATO-u

Navodi se da idejno rješenje zvaničnog logotipa i vizuelni identitet i slogan koncepcijski i stilski treba da čine povezanu cjelinu.

Saopšteno je da će pristiglu dokumentaciju pregledati stručni žiri koji imenuje generalni sekretar Vlade.

"Ovaj konkurs ima za cilj povećanje zainteresovanosti javnosti za proces evroatlantskih integracija i predstavlja dalji doprinos Vlade Crne Gore otvaranju javnog dijaloga sa građanima", navodi se u konkursu.

Vlada je pozvala sve zainteresovane da kreativno izraze svoje viđenje budućeg članstva Crne Gore u NATO.

Objašnjeno je da će radovi biti ocjenjivani na osnovu povezanosi rješenja s temom konkursa, grafičkog kvaliteta, originalnost, mogućnost primjene.

Generalni sekretarijat Vlade najboljem rješenju dodijeliće otkupnu nagradu od 1,5 hiljada eura, uz obavezu prenosa autorskih prava, i dostave raspisivaču konkursa grafičke knjige standarda.

Moguće dostaviti i više rješenja

Najbolje rješenje biće objavljeno na internet stranici Vlade. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije 14 dana nakon donošenja odluke.

Jedan učesnik (tim) ima pravo da konkuriše sa neograničenim brojem radova, ukoliko su oni dostavljeni kako zasebni elaborati.

Nakon donošenja i objavljivanja odluke, potpisivanjem Ugovora nagrađeni autor prenosi sva autorska prava na Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i dužan je da u dogovorenom roku dostavi vektorske varijante vizuelnog identiteta.

Rok za dostavu je 21. januar do 17 sati, a neblagovremeno predatu i nepotpunu dokumentaciju žiri neće razmatrati.

Bonus video: