Jovićević: Oklijevanje bi Krivokapića moglo skupo da košta

Zbog sve većih nesuglasica sa Demokratskom partijom socijalista, partiji Ranka Krivokapića se smanjuje manevarski prostor, smatra Jovićević
11 komentar(a)
Svetozar Jovićević, Foto: Boris Pejović
Svetozar Jovićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2013. 07:03h

Ukoliko zaista želi demokratizaciju društva, Socijaldemokratska partija (SDP) bi trebalo da napusti vladajuću koaliciju, jer bi joj se moglo desiti da ih u međuvremenu veći partner izbaci iz vladajućeg saveza, ocijenio je politički analitičar Svetozar Jovićević.

On je u razgovoru za „Vijesti“ kazao da se, zbog sve većih nesuglasica sa Demokratskom partijom socijalista, partiji Ranka Krivokapića smanjuje manevarski prostor koji može izazvati drastičan pad rejtinga ili raskol u stranci.

„Vjerujem da je Krivokapićevo oklijevanje najviše izazvano strahom od unutrašnjeg raskola koji će DPS i njegovi morbidni metodi podstaći na sve načine. Ipak, ostajanje u ovakvom stanju svakim danom pogoršava njihovu poziciju. Ni politički ni psihološki nije svejedno da li će SDP svojevoljno izaći iz vlasti, revoltirana ponašanjem DPS-a, ili će možda dobiti otkaz od svog partnera koji više ne može da podnosi svakodnevena opstriranja”, smatra Jovićević.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 30. decembar

Bonus video: