Bogdanović: Imamo rezultate

On je kazao da je participirati i upravljati razvojem Prijestonice – privilegija i izazov
11 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 26.12.2013. 13:19h

Cetinjski parlament povjerio je još jedan četvorogodišnji mandate Aleksandaru Bogdanoviću na mjesto gradonačelnika crnogorske Prijestonice.

Podršku Bogdanoviću su dali odbornici DPS, dok su protiv njegovog imenovanja bili predstavnici SDP, Pozitivne i DF.

Obraćajući se odbornicima novi-stari gradonačelnik, kazao je “da je obavljanje dužnosti gradonačelnika Cetinja velika čast, ali i još veća obaveza”.

"Participirati i upravljati razvojem naše Prijestonice – privilegija je i izazov. A obavljati funkciju gradonačelnika u gradu koji volite iznad svega i čiji vam je interes na prvom mjestu – znači raditi posvećeno, neumorno, odgovorno i srcem. Zbog toga, ovom prilikom želim obećati svim građanima Cetinja da ću, zajedno sa svojim timom, uvjeren u konstruktivnu saradnju sa gradskim parlamentom, danonoćno raditi za dobrobit naše Prijestonice", obećao je Bogdanović.

On je u svom izlaganju podsjetio na sve projekte koji su urađeni za vrijeme njegovog prethodnog mandata, od, kako je rekao, razvojnih projekata, preko revitalizacije privrede, do otvaranja novih radnih mjesta.

"Gledano iz aktuelne perspektive, u protekle tri godine urađeno je mnogo toga. A rezultati – oni su i više nego očigledni. Uvjeren sam da su protekla djela bila jedina preporuka pri vašem današnjem opredjeljenju da mom timu i meni povjerite novi mandate", kazao je Bogdanović.

On je obećao da će se u novom mandate, zajedno sa sa svojim saradnicima, truditi da nastavi u istom smjeru – u smjeru razvoja i boljitka za grad.

"Sa ovog mjesta želim obećati da će stopa nezaposlenosti na Cetinju za četiri godine biti znatno niža, a da ćemo na prostoru dvije biznis zone, ali i na drugim lokacijama, imati niz novih privrednih sadržaja", kazao je Bogdanović i najavio završetak započetih investicija, i niz novih.

Optimizam gradonačelnika ne dijele u opozicionim klupama. Iz SDP su kazali da ne mogu podržati Bogdanovića “jer nije ispunio obećanja iz prethodnog perioda poput smanjenja nezapolenosti i realizacije nekoliko instrastrukturnih projekata”.

"Iako smo protiv izbora Bogdanovića za gradonačelnika želim da istaknem da će SDP biti konstruktivna opozicija i da ćemo podržati sve odluke koje će biti u interesu Cetinja ,dok ćemo takođe ukazivati na sve loše odluke",poručio je odbornik SDP-a Mirko Stanić. Odbornik Građanskog fronta Boban Batrićević, kazao je da taj odbornički klub takođe ne podržava Bogdanovićev izbor.

"Mislimo da je on glavni krivac za loše stanje u gradu", kazao je Batrićević. Protiv imenovanja Bogdanovića bili su i u Pozitivnoj, ali oni nijesu dodatno objašnjavali svoj stav.

Jedini odbornik SNP u parlamentu, Slobodan Čavor, nije prisustvovao sjednici,ali je svoje odsustvo “pravdao parlamentu”.

Bonus video: