Za Golubovce 1,6 miliona manje, opozicija optužuje Mugošu za krađu

Odbornik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević tvrdi da ima pravo da sumnja na gradonačelnikovu krađu
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 16:27h

Odbornici Gradske skupštine Golubovci usvojili su na sjednici Finansijski plan te opštine za 2014.godinu, prema kojem je opredijeljeno 1,6 miliona manje nego u 2013. godini.

Opozicija je optužila gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu da je ukrao novac od GO Golubovci, koji je prošle godine bio opredijeljen za kapitalne izdatke te opštine.

Nacrtom budžeta za operativne izdatke predviđeno je 435.800, kapitalne 1.588.000, a za sredstva rezerve, odnosno za projekat samostalnosti opštine Golubovci, 20.000 eura.

Odbornik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević tvrdi da ima pravo da sumnja na gradonačelnikovu krađu, jer nema rebalansa od 3.200.000 koji su bili raspoređeni prošle godine za kapitalne izdatke.

“Želim veliki aplauz za Mugošu jer je realizovao tri miliona i 200 hiljada eura, samo želim da mi kažete gdje su potrošene tolike pare. U Zeti nijesam vidio nijednu realizovanu investiciju. Ako nijesu potrošene, a nemamo rebalans, imam pravo da sumnjam da je gradonačelnik ukrao dva ipo miliona i više, i preusredio ih gdje je njemu potrebno”, kazao je Knežević na sjednici.

On je kazao da predsjednik GO Golubovci Dušan Radonjić nije odgovoran za tu situaciju, jer on samo prima naređenja odozgo, već je prozvao sekretara za finansije Glavnog grada Miomira Jakšića, koji nije bio prisuta, da objasni gdje je potrošen taj novac.

Radonjić je u završnoj riječi objasnio da je GO realizovala sve kapitalne aktivnosti u 2013. godini i da je skoro tri miliona potrošeno u vodovod.

Gradska skupština je odbila sve amandmane odbornika Pokreta za promjene Aleksandra Kojičića na ovaj predlog, za koji je glasalo 12 odbornika dok ih je osam bilo suzdržano.

Na sjednici se nije razmatrao Prostorno-urbanistički plan (PUP) Glavnog grada za Golubovce, nakon što su to predložili Knežević i odbornik Socijal-demokratske partije (SDP) Nebojša Matović, a skupština izglasala.

Knežević je kazao da se ovaj PUP neće razmatrati ni na sjednici Glavnog grada, jer Ministarstvo rurarlnog razvoja i turizma nije dalo saglasnost, dok je Matović kazao da predviđa rušenje kuće Kavarića Dragana što njegova partija neće dozvoliti.

Na sjednici je prošla informacija o stanju životne sredine na području GO Golubovci i mjerama i aktivnostima, koje su preduzete na poboljšanju stanja te oblasti.

Odbornici su izglasali i odluku o imenovanju Žirija za dodjelu nagrade GO Golubovci za 2013.godinu, na čelu sa arhitektom Nikolom Drakićem, kao i da se u odluci o nadoknadama odbornicima napiše da će za tu funkciju primati 150 eura.

Galerija

Bonus video: